Κορονοϊός: Σε καραντίνα τίθεται για 14 ημέρες ο Δήμος Κρανιδίου

Κορονοϊός: Σε καραντίνα τίθεται για 14 ημέρες ο Δήμος Κρανιδίου

150 τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε δομή φιλοξενίας - Απαγόρευση κυκλοφορίας από 8 το βράδυ έως 8 το πρωί

Σε καραντίνα τίθεται για τις επόμενες 14 ημέρες ο Δήμος Κρανιδίου, όπως αποφασίστηκε μετά τα 150 κρούσματα κοροναϊού σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Πόρτο Χέλι, ανακοίνωσε μετά τη σύσκεψη με τοπικούς φορείς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, αναστέλλονται η δυνατότητα μετακίνησης για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, για συμμετοχή σε τελετές (γάμοι, βαπτίσεις, κηδείες κλπ), για ατομική άσκηση και ανάγκες κατοικιδίων. Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών αγορών και παζαριών, ενώ επιβάλλεται καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8:00 το βράδυ έως τις 8;00 το πρωί της επόμενης ημέρας. Επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για επίσκεψη σε γιατρό, για αγορά τροφίμων και για συναλλαγές σε τράπεζες.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και ζήτησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Απηύθυνε ωστόσο έκκληση προς τους ηλικιωμένους και τα άτομα με υποκείμενο νόσημα, να μην βγαίνουν από το σπίτι τους. Σημείωσε ακόμη, ότι έχουν ιχνηλατηθεί οι επαφές του προσωπικού στη δομή με κατοίκους της περιοχής και μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κρούσμα.

Όπως είπε, συνολικά ελήφθησαν 497 δείγματα, από τα οποία θετικοί βρέθηκαν 148 φιλοξενούμενοι στη δομή, μία εργαζόμενη και ένα στέλεχος της δομής. Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε, ότι και οι 150 είναι ασυμπτωματικοί. Τόνισε δε, ότι καθοριστικής σημασίας αποδείχθηκε, το ότι η εν λόγω δομή τέθηκε σε καραντίνα από την Μεγάλη Πέμπτη, όταν διαπιστώθηκε το πρώτο κρούσμα σε έγκυο μετανάστρια από τη Σομαλία.

Στη σύσκεψη με τον κ. Χαρδαλιά συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο δήμαρχος Κρανιδίου Γιάννης Γεωργόπουλος και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό