Δημοσκόπηση: H επίδραση του εγκλεισμού στις διαπροσωπικές σχέσεις και οι φόβοι των πολιτών

Δημοσκόπηση: H επίδραση του εγκλεισμού στις διαπροσωπικές σχέσεις και οι φόβοι των πολιτών

Συντριπτικά ποσοστά δημοφιλίας για τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα σύμφωνα με έρευνα της MARC για τον Alpha

Η νέα δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha από την εταιρία MARC και η οποία έγινε το διάστημα 11-13 Απριλίου, αποτύπωσε τις γνώμες των πολιτών γύρω από τα κεντρικά πρόσωπα της νέας καθημερινότητας του κοροναϊού.

Επίσης αποτύπωσε τις φοβίες τους στη νέα αυτή συνθήκη που ζούμε καθώς και το βαθμό ενημέρωσής τους γύρω από την πορεία εξάπλωσης του ιού.

Αναφορικά με την ενημέρωση για τον Covid-19, το 66,7 % απάντησε ότι παρακολουθεί καθημερινά την τακτική ενημέρωση του υπ. Υγείας ενώ το 12,2% απάντησε 4-5 φορές την εβδομάδα.

Σχετικά με τα κεντρικά πρόσωπα της επικαιρότητας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας συγκεντρώνει θετικές/μάλλον θετικές γνώμες στο συντριπτικό ποσοστό του 94,6% ενώ ο υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έχει θετική αξιολόγηση σε ποσοστό 84,3%.

Όσον αφορά τον εγκλεισμό από την παρατεινόμενη καραντίνα ελέω κοροναϊού, οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 68,3%, ότι μεγαλύτερος προσωπικός τους φόβος είναι για την υγεία τους ενώ σε ποσοστό 12,7% είναι θέματα οικονομικά. Το 18,4% απαντά ότι είναι και τα δύο εξίσου.

Η επίδραση του εγκλεισμού στις σχέσεις ήταν το επόμενο ερώτημα με τους πολίτες να απαντούν: Το 46,6% ότι «δεν έχει αλλάξει κάτι στις σχέσεις», το 36,8 δηλώνει «ήρθαμε πιο κοντά» ενώ το 8,1% απαντά «μένω μόνος».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό