Ιερέας Κουκάκι: Δεν απαγορεύεται η Θεία Κοινωνία, δεν υπήρξε συνάθροιση

Ιερέας Κουκάκι: Δεν απαγορεύεται η Θεία Κοινωνία, δεν υπήρξε συνάθροιση

«Η καλή εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα στη διαχείριση της πανδημίας οφείλεται και στον ελληνικό λαό, αλλά και στην προστασία της Παναγίας».

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι και στα καθήκοντα του επέστρεψε ο πατήρ Γεώργιος, ο οποίος την προηγούμενη Κυριακή κοινώνησε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, καθώς παρήλθε το αυτόφωρο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως έκανε αυτό που του υπαγόρευε το ιερατικό του καθήκον, καθώς οι πιστοί του χτυπούσαν την πόρτα για να τους κοινωνήσει.

«Έχω κάνει λίγα νομικά όσο σπούδαζα πριν γίνω ιερέας και ξέρω να ξεχωρίζω αν έκανα κάτι παράνομο. Δεν αναφέρεται πουθενά στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου ότι απαγορεύεται η Θεία Κοινωνία και όπως είδατε και στη φωτογραφία δεν υπήρξε καμία συνάθροιση», ξεκαθάρισε ο πατήρ Γεώργιος.

Στη συνέχεια τόνισε πως σέβεται απόλυτα τους επιστήμονες και τις οδηγίες που δίνουν, επεσήμανε όμως πως «η καλή εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα στη διαχείριση της πανδημίας οφείλεται και στον ελληνικό λαό, αλλά και στην προστασία της Παναγίας».

Ο πατέρας Γεώργιος επέμεινε ότι δεν υπάρχει θέμα μετάδοσης οποιασδήποτε ασθένειας από το Άγιο Δισκοπότηρο ή το κουταλάκι της Θείας Κοινωνίας.

«23 χρόνια που ιερατώ έχω καταλύσει τη Θεία Κοινωνία αφού έχω μεταλάβει ασθενείς με AIDS, λοιμώδη μονοπυρήνωση, ηπατίτιδα C και δεν έχω κολλήσει τίποτα», είπε.

Τέλος δήλωσε πως βρίσκεται στη διάθεση των αρχών και πως σαν ιερέας πρώτα λογοδοτεί στο Θεό και μετά στις δικαστικές αρχές.