Μεγάλη συμμετοχή στην διήμερη αιμοδοσία στο ΣΕΦ

Μεγάλη συμμετοχή στην διήμερη αιμοδοσία στο ΣΕΦ

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Σε πλήρη εξέλιξη και με αθρόα προσέλευση πολιτών βρίσκεται από το πρωί η διήμερη αιμοδοσία για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Σε αυτή, εκτός των πολιτών, συμμετείχαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές της Ν.Δ. Παναγιώτης Μελάς, Νόνη Δούνια και Διονύσης Σταμενίτης, οι δήμαρχοι Γιάννης Μώραλης, Γιώργος Ιωακειμίδης, Νίκος Χουρσαλάς, Γιώργος Παναγόπουλος, Πέτρος Ευθυμίου, Βαγγέλης Ντηνιακός, Γιάννης Φωστηρόπουλος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, πολλοί Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές (Δήμας, Τσιλιμπάρης, Πλευρίτου, Τσιότρας, Μανωλιουδάκη κ.ά.), στελέχη της ΚΑΕ Ολυμπιακός, του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών, καθώς κι επαγγελματικοί φορείς του Πειραιά.

Είναι μια για πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», για την προώθηση των αθλητικών αξιών στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στη νέα γενιά, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, 13 δήμους της περιοχής (Πειραιά, Νίκαιας-Ρέντη, Κορυδαλλού, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος, Σαλαμίνας, Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Παλαιού Φαλήρου και Γλυφάδας) και τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Όπως σημειώνεται στην ενημέρωση του υφυπουργείου που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «η αυξημένη ανάγκη για αίμα, η οποία γίνεται ακόμα πιο επιτακτική σ’ αυτόν τον αγώνα ενάντια στον κοροναϊό, εντάχθηκε ως προτεραιότητα στη θεματολογία της διαδικτυακής καμπάνιας "Ζήσε Αθλητικά" του υφυπουργείου Αθλητισμού. Προτεραιότητα για την εντατικοποίηση δράσεων αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς της αθλητικής οικογένειας της χώρας, που αναδεικνύουν τις βασικές αξίες οι οποίες διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση».

Εκτός από την αιμοδοσία στο ΣΕΦ, που θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής (12/4), πραγματοποιήθηκαν ήδη αντίστοιχες δράσεις στις εποπτεύουσες από τη ΓΓΑ αθλητικές υποδομές ανά την επικράτεια και συγκεκριμένα στα ΠΕΑΚ Ιωαννίνων, ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, ΕΑΚ Θεσσαλονίκης και Καυτανζόγλειο, ΕΑΚ Ηρακλείου, ΕΑΚ Χανίων, ενώ προγραμματίζονται για τις προσεχείς ημέρες σε ΟΑΚΑ, ΠΕΑΚ Πάτρας, ΕΑΚ Λάρισας κ.ά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό