Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Βοριάδες έως 7 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο

Γενικά αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, αναμένεται την Παρασκευή σε όλη τη χώρα, ενώ βοριάδες έως 7 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο. Μόνο πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις αναμένονται στο Νότιο Αιγαίο και στα δυτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 22, στη Θεσσαλία από 6 έως 22, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 6 έως 20, στα δυτικά ηπειρωτικά από 7 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 20, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 9 έως 20 και στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από 10 έως 19.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με μικρή ενίσχυση το μεσημέρι και απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς.