Αυστηρό μήνυμα Νίκου Χαρδαλιά: Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό

Αυστηρό μήνυμα Νίκου Χαρδαλιά: Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό

Στους 32 οι νεκροί στην Ελλάδα

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό τους χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό έχουν από σήμερα οι πολίτες, ενημέρωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η νέα διαδικασία είναι προαιρετική μέσω του gov.gr.

Ανακοίνωσε για τους συμπολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, τη διακοπή πτήσεων από αύριο, Κυριακή στις 3 το πρωί έως τις 15 Απριλίου, από και προς την Ολλανδία.

Επιστροφές γίνεται μόνο για άτομα που έχουν πολύ ειδικούς λόγους, τόνισε και σημείωσε ότι δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας μας.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως σταματούν οι πτήσεις από και προς Ολλανδία.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε επίσης και στην κατάσταση που επικράτησε σήμερα σε λαϊκές αγορές και ανέφερε ότι από Δευτέρα οι λαϊκές αγορές που δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες του υπουργείου Ανάπτυξης, θα κλείνουν οριστικά.

Στους 32 οι νεκροί στην Ελλάδα

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η τακτική ενημέρωση για την πορεία εξάπλωσης του ιού του κοροναϊού, από τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα είναι 95 ενώ ο συνολικός αριθμός είναι 1061 ενώ οι νεκροί είναι 32.69 από τους ασθενείς είναι διασωληνωμένοι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...