Νίκη Κεραμέως για πανελλαδικές εξετάσεις: Επιδίωξή μας να μείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες

Νίκη Κεραμέως για πανελλαδικές εξετάσεις: Επιδίωξή μας να μείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες

«Θα περιμένουμε να δούμε τα δεδομένα και ή θα μειωθεί η ύλη ή θα επεκταθεί το σχολικό έτος ή και τα δύο»

Στο θέμα της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη που παραχώρησε στην έκτακτη εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο το βράδυ της Παρασκευής.

Η Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως στόχος είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις να πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο ή το αργότερο τον Ιούλιο.

«Κάθε χρόνο οι αιτήσεις των υποψηφίων ξεκινούν το δεύτερο 15ημέρο του Μαρτίου. Έτσι και φέτος! Δεν διαφέρει η φετινή χρονιά γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό να συλλέξουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να είμαστε σε θέση να κάνουμε τις πανελλαδικές όποτε μας επιτρέψουν οι συνθήκες. Επιδίωξή μας είναι να μείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες διενέργειας των πανελλαδικών εξετάσεων, δηλαδή τον Ιούνιο άντε και στον Ιούλιο. Αυτός είναι ο στόχος. Θέλουμε να κάνουμε τις πανελλαδικές μέχρι τέλος Ιουλίου και ιδανικά πιο νωρίς.

Προφανώς και θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και αυτό θα έχει ως επακόλουθο κάποια μείωση της ύλης. Για το αν θα ανοίξουν για φέτος τα σχολεία θα μας το πουν οι ειδικοί. Η απαγόρευση λειτουργίας είναι μέχρι τα τέλη Απριλίου, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε εάν θα ανοίξουν τότε. Θα περιμένουμε τους ειδικούς να μας πουν με βάση τα στοιχεία τα οποία συλλέγουν κάθε μέρα σε τι βαθμό και πότε θα μπορέσουν να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία.

Θα περιμένουμε να δούμε τα δεδομένα και ή θα μειωθεί η ύλη ή θα επεκταθεί το σχολικό έτος ή και τα δύο, προκειμένου να μην χαθεί η σχολική χρονιά. Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά, αλλά ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά», ανέφερε μεταξύ άλλων η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.