Κορονοϊός: «Θα μολυνθεί το 50% του πληθυσμού της Ελλάδας»

Κορονοϊός: «Θα μολυνθεί το 50% του πληθυσμού της Ελλάδας»

Τι υποστηρίζει ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου «Ηρακλής»

Την εκτίμηση ότι στο τέλος της πανδημίας του κοροναϊού θα έχει μολυνθεί το 50% του πληθυσμού στην Ελλάδα, εξέφρασε ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου «Ηρακλής» και καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως είπε ο καθηγητής του ΑΠΘ μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΪ, η χώρα βρίσκεται ακόμη στην αρχή της ανάπτυξης της καμπύλης της διάδοσης του ιού, ενώ τόνισε, ότι θα έπρεπε να κάνουμε τεστ σε μεγαλύτερο πληθυσμό και όχι μόνο στα ύποπτα κρούσματα. «Έχουμε πάρει τα μέτρα αρκετά νωρίς. Το μέτρο που δεν έχουμε πάρει ακόμα και είναι πολύ σημαντικό είναι να κάνουμε τεστ σε μεγαλύτερο πληθυσμό και όχι μόνο στα ύποπτα κρούσματα» είπε.

Συμπλήρωσε δε, ότι «αυτό έχει μία μαθηματική λογική γιατί όχι μόνο θα βελτιώσουμε τους δείκτες για τον υπολογισμό της εξάπλωσης της πανδημίας αλλά και θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει την ξαφνική εμφάνιση του φαινομένου αυτού όπως στο χωριό στην Θράκη». Είπε ακόμα ότι «ο πληθυσμός που έχει μολυνθεί, δεν είναι υπερβολικά μεγάλος. Ακόμα είμαστε στην πιο χαμηλή τιμή της καμπύλης σε 10.000 με 15.000 (σ.σ. κρούσματα). Όσο μπορούμε να κάνουμε τυχαία δειγματοληψία στον πληθυσμό τόσο καλύτερα θα ξέρουμε».

Παράλληλα τόνισε ότι τα αποτελέσματα του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα αρχίσει να φαίνεται στα στοιχεία σε 2 με 3 εβδομάδες και μέχρι το Πάσχα θα υπάρχει ένα ασφαλές συμπέρασμα για το που βρίσκεται η χώρα σε σχέση με την εξάπλωση του ιού.

Δείτε όλα όσα είπε στο βίντεο

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό