Στους 97 οι νεκροί από την γρίπη στην Ελλάδα

Στους 97 οι νεκροί από την γρίπη στην Ελλάδα

Τρεις ασθενείς κατέληξαν την εβδομάδα από 16 έως 22 Μαρτίου

Στους 97 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στη χώρα μας από τις επιπλοκές της εποχικής γρίπης από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι σήμερα, καθώς άλλοι τρεις συνάνθρωποί μας κατέληξαν στην εβδομάδα από 16 έως 22 Μαρτίου 2020, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σύμφωνα με την έκθεση, κατά το διάστημα αυτό οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν μείωση σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Από τις 16 έως τις 22 Μαρτίου ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 46 κλινικά δείγματα όλα από νοσοκομεία. Δύο δείγματα ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα ένα τύπου Α και ένα τύπου Β).

Από τον Οκτώβριο του 2019 έως τις 22 Μαρτίου 2020 καταγράφηκαν 241 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Από αυτά, τα 220 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Από το σύνολο των ασθενών αυτών, μόνο 92 (38,2%) είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη.

Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 97 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 79 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και 18 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η χώρα μας βρίσκεται σε περίοδο χαμηλής δραστηριότητας της γρίπης.

1
σχόλιο
  1. avatar Άλκης

    Δε ντρέπεστε υπό τις παρούσες συνθήκες να βάζετε τέτοιο τίτλο για να μαζέψετε κλικ; Τι στο διάολο, δεν έχετε πια κανέναν φραγμό; Ούτε τώρα; Ούτε τώρα που πραγματικά πεθαίνουν άνθρωποι κι εσείς θέλετε να πανικοβάλετε τον κόσμο έτι περαιτέρω; Πώς κοιμάστε το βράδυ ρε;

Παρακαλούμε περιμένετε ...