Κορονοϊός: Πρόστιμα σε 164 άτομα για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Πρόστιμα σε 164 άτομα για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Δεν είχαν μαζί τους έγγραφη βεβαίωση ή τα μηνύματα sms στο κινητό τους

Το πρόστιμο των 150 ευρώ επιβλήθηκε στους πρώτους 164 πολίτες, που παραβίασαν το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας έως την ίδια ώρα την Τρίτη, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, οι παραβάτες δεν είχαν μαζί τους την έγγραφη βεβαίωση ή τα μηνύματα sms στο κινητό τους τηλέφωνο, όπως προβλέπεται, σύμφωνα με τα μέτρα για την αποτροπή της διάδοσης του κοροναϊού.

«Το σημαντικότερο είναι να διαφυλάξουμε το αγαθό της δημόσιας υγείας», τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος, ενώ επισήμανε, ότι οι αστυνομικοί έλεγχοι για την εφαρμογή του μέτρου θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση.

Νέο ηχητικό μήνυμα για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Νέο ηχητικό μήνυμα για την απαγόρευση κυκλοφορίας σε δέκα γλώσσες μεταδίδουν από σήμερα το πρωί τα μεγάφωνα των περιπολικών της ΕΛΑΣ, σε όλη τη χώρα, προκειμένου να αποτρέψουν τις άσκοπες μετακινήσεις πολιτών, που έχουν κληθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Το μήνυμα μεταδίδεται από τα περιπολικά, όπου παρατηρείται κόσμος να κυκλοφορεί στους δρόμους, είτε ημεδαποί είτε αλλοδαποί, οι οποίοι ενδεχομένως δεν έχουν την ίδια πρόσβαση στην ενημέρωση, κυρίως στις μεγάλες πόλεις. Στο μήνυμα υπενθυμίζεται το μέτρο της απαγόρευσης και επισημαίνεται ότι η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Ειδικότερα το ηχητικό μήνυμα αναφέρει:

«Ισχύει περιορισμός κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα. Μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για εργασία ή εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αναγκών. Στις μετακινήσεις να έχετε μαζί σας την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και την ανάλογη βεβαίωση. Η συνεργασία σας είναι απαραίτητη για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Εκτός από τα ελληνικά, το μήνυμα μεταδίδεται και στα αγγλικά, γαλλικά, αραβικά, ουρντού, νταρί, φαρσί, χίντι, παντζάμπι και παστού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό