Κορονοϊός: Κατεβάστε εδώ τα απαραίτητα έγγραφα για τις μετακινήσεις σας

Κορονοϊός: Κατεβάστε εδώ τα απαραίτητα έγγραφα για τις μετακινήσεις σας

Ο περιορισμός κυκλοφορίας ισχύει από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 6 το πρωί έως τις 6 Απριλίου στις 6 το πρωί

Σε ισχύ τέθηκε στις 6 το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου, η εφαρμογή των πρόσθετων αυστηρών μέτρων με απαγόρευση κυκλοφορίας, για τον περιορισμό της διάδοσης του κοροναϊού, που ανακοίνωσε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι πολίτες μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα https://forma.gov.gr/ που ενεργοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 22 Μαρτίου για τις απαραίτητες οδηγίες και τα σχετικά έγγραφα που χρειάζονται για τις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά, απαγορεύεται η άσκοπη κυκλοφορία από τη Δευτέρα 23-3-2020 στις 6 το πρωί και έως τις 6 Απριλίου στις 6 το πρωί στην ελληνική Επικράτεια χωρίς καμία χωροταξική εξαίρεση.

Πώς εκδίδεται το έντυπο βεβαίωσης κίνησης;

Πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α)

Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου A) και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Για πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α) προς και από την εργασία απαιτείται συμπληρωμένο το έντυπο που μπορείτε να κατεβάσετε εδώ : Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Μεμονωμένες μετακινήσεις (Τύπου Β)

Για όλες τις άλλες μετακινήσεις, η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή (τύπου Β), υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης

Για μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), έχετε 3 επιλογές: SMS, εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Συμπλήρωση Εντύπου

Μπορείτε να κατεβάσετε εδώ, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας το έντυπο βεβαίωσης κίνησης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό