Κορονοϊός: Σελίδα στο Facebook με μέτρα πρόληψης για τους μετανάστες

Κορονοϊός: Σελίδα στο Facebook με μέτρα πρόληψης για τους μετανάστες

Έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για τις δομές δηλώνει ο Νότης Μηταράκης

Ειδική σελίδα στο Facebook με τίτλο @migrationinfogr και στόχο την πληροφόρηση αιτούντων άσυλο που διαμένουν στην Ελλάδα δημιούργησε το υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου αναβαθμίζοντας την υπάρχουσα σελίδα που διαχειριζόταν η Υπηρεσία Ασύλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η σελίδα περιέχει πληροφορίες, σε γλώσσες που κατανοούν οι αιτούντες άσυλο, για την πρόληψη του κοροναϊού και τα πρόσφατα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Άμεσα οι ίδιες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του υπουργείου καθώς και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης σχεδιάζεται τεχνική αναβάθμιση της εφαρμογής που ήδη διαθέτει η Υπηρεσία Ασύλου, ώστε να μπορεί να υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία με χρήση ατομικών λογαριασμών με τους αιτούντες άσυλο.

Σε μήνυμά του μέσω βίντεο ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, εξηγεί απευθυνόμενος στους αιτούντες άσυλο ότι μέσω της σελίδας αυτής και μέσω μιας εφαρμογής που θα λειτουργήσει σύντομα «στοχεύουμε να σας μεταφέρουμε σημαντικές πληροφορίες που σας αφορούν ως αιτούντες άσυλο στη χώρα μας». Ο κ. Μηταράκης τονίζει ότι πρώτη προτεραιότητα αυτή την εποχή είναι η αντιμετώπιση του κοροναϊού, γι' αυτό και έχει περιοριστεί η κυκλοφορία προς και από τα κέντρα φιλοξενίας.

Εξάλλου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, σήμερα, ο υπουργός επισήμανε ότι «έχουμε ήδη κλείσει τις υπηρεσίες ασύλου μέσα στις δομές και έχουμε περιορίσει τις μετακινήσεις υπαλλήλων προς και από τις δομές, ώστε να μην μπει σε αυτές τις κλειστές κατά κάποιο τρόπο κοινότητες ο κοροναϊός. Έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για τις δομές. Ήδη ξεκινάμε να τοποθετούμε υγειονομικούς οικίσκους στην περίμετρο των δομών για την αντιμετώπιση όποιων πιθανόν κρουσμάτων και συνεργαζόμαστε κατά περίπτωση».

Σύμφωνα τέλος με τα στοιχεία που παρέθεσε, τον Μάρτιο έχουν εισέλθει στη χώρα μας 1.500 μετανάστες, οι μισοί από τους οποίους «ήρθαν τις πρώτες μια - δυο ημέρες, μέχρι να αναπτυχθεί η πλήρης κινητοποίηση στα θαλάσσια σύνορα της χώρα μας. Αυτοί έχουν ήδη μεταφερθεί από τα νησιά. Βρίσκονται σε δυο κλειστές δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Προσέξαμε ώστε να μην υπάρξει επαφή αυτών που μπήκανε μέσα στο Μάρτιο με αυτούς που βρίσκονται ήδη στις δομές».

Παρακαλούμε περιμένετε ...