Με πλοίο θα επιστρέψουν οι Έλληνες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ιταλία

Με πλοίο θα επιστρέψουν οι Έλληνες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ιταλία

Επικοινωνία Ν. Δένδια- Λουίτζι Ντι Μάιο

Για αύριο Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 στις 17:30 προγραμματίστηκε η αναχώρηση του επιβατηγού πλοίου Cruise Olympia από τον λιμένα της Ανκόνα προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα για την επιστροφή στη χώρα όσων Ελλήνων πολιτών επιθυμούν να επαναπατρισθούν.

Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ιταλό ομόλογό του.

Η πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρώμη παρακαλεί όσους εξ' αυτών δεν έχουν ακόμη ενημερώσει την Αρχή, να επικοινωνήσουν μαζί τους προκειμένου να συμπεριληφθούν στους σχετικούς καταλόγους.

«Κατά την μετάβασή τους στην Ανκόνα θα πρέπει να έχουν μαζί τους για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται, το έντυπο της autodichiarazione συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο με την ένδειξη ότι επιστρέφουν στον τόπο μόνιμης διαμονής τους», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση».

Ακόμη επισημαίνεται ότι κατά την επιβίβαση στο πλοίο πρέπει να φέρουν εν ισχύ διαβατήριο ή ταυτότητα ελληνική με λατινικούς χαρακτήρες. Υπενθυμίζεται ότι κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα να τεθούν σε κατ' οίκον αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες προς προστασία των ιδίων, των οικείων τους και της δημόσιας υγείας. Προς τούτο θα υπογράψουν έντυπο συναφούς δηλώσεως το οποίο θα τους δοθεί εν πλω.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επιπλέον πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 00393397511631ή να στέλνουν μήνυμα ηλεκτρονικό στο [email protected] του προξενικού γραφείου της πρεσβείας της Ρώμης.

Επικοινωνία Ν. Δένδια- Λουίτζι Ντι Μάιο

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να εργαστούν για την διευκόλυνση του επαναπατρισμού των πολιτών τους που έχουν παραμείνει στις δύο χώρες. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε η ναύλωση πλοίου, αλλά και η δρομολόγηση πτήσης της Alitalia.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη και αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στην δοκιμαζόμενη από την διάδοση του κορονοϊού φίλη και γείτονα Ιταλία. Διαβεβαίωσε επίσης τον συνομιλητή του για την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει με όποιο τρόπο κριθεί προσφορότερος.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορονα¨ϊό