Κορονοϊός: Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων και πρόστιμα

Κορονοϊός: Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων και πρόστιμα

Μέτρα κατά των συγκεντρώσεων πολλών ατόμων επί ποινή 1.000 ευρώ κατ' άτομο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Την απαγόρευση από αύριο 19 Μαρτίου 2020 των δημόσιων συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κοροναϊού.

Επιπλέον,  όσοι δεν πειθαρχούν στην απαγόρευση, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ ανά άτομο και κατά περίπτωση, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών, όπως επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς. Επίσης, απαγορεύονται αυστηρά -όπως είπε- οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, είπε πως οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας, ενώ όπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία «οι επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων». Αναφέρθηκε δε ιδιαιτέρως στις εταιρείες call center.

Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση, ότι οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους, ώστε να αποφύγουν στο μέγιστο βαθμό επαφές με άτομα εκτός του στενού οικεγενειακού τους κύκλου.

Η μάχη εναντίον του κοροναϊού είναι διαρκής, μας αφορά όλους, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και σήμερα με τον υπουργό Υγείας κατά τη σημερινή τους επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, όπως ανέφερε.