Εκτός Eurovision η Ελλάδα

Μέσα στη δυσμενή οικονομική συγκυρία η Ελλάδα απ' ότι φαίνεται δεν θα πάει στη Eurovision, ακολουθώντας το παράδειγμα της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, αλλά και της Κύπρου.

Επίσημη ανακοίνωση για το θέμα δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στο Βήμα δήλωσε: “η δημόσια τηλεόραση δεν θα πρέπει να συμμετάσχει εφέτος στον διαγωνισμό της Eurovision, ανταποκρινόμενη στο κυρίαρχο λαϊκό αίσθημα”

Το τελευταίο διάστημα ήταν έντονη η φημολογία για την απουσία της Ελλάδας από τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, καταρχήν εξαιτίας του υψηλού κόστους που είναι σχεδόν αδύνατο να καλύψει η δημόσια τηλεόραση.

Επιπλέον η δημόσια τηλεόραση υπολογίζει και τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε η συμμετοχή της χώρας σε έναν διαγωνισμό που έχει τον χαρακτήρα πανηγυρικής εκδήλωσης.

Ο πρόεδρος του ΡΙΚ Μάκης Συμεού είπε χαρακτηριστικά ότι “με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της Κύπρου, κάποιοι ίσως θεωρήσουν προκλητική την παρουσία του ΡΙΚ σε μια τέτοια εκδήλωση, γι΄ αυτό συζητείται σοβαρά το ενδεχόμενο της ακύρωσης της κυπριακής συμμετοχής”.

Σε σχετική της ανακοίνωση, η Δημοκρατική Αριστερά αναφέρει: "Η ΕΡΤ οφείλει να μην λάβει μέρος στη διοργάνωση της Eurovision. Αυτό θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς τους πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου, ότι ο Ελληνικός λαός απέχει από διοργανώσεις επιδεικτικής χλιδής".