Κορονοϊός: Παράταση για άδειες οδήγησης και δελτία ΚΤΕΟ

Κορονοϊός: Παράταση για άδειες οδήγησης και δελτία ΚΤΕΟ

Τι γίνεται με τη λειτουργία των αεροδρομίων

Όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να παραμείνουν ανοιχτά τα αεροδρόμια της χώρας λαμβάνει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με τον Πύργο Ελέγχου και τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας να λειτουργούν κανονικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι μη κρίσιμες υπηρεσίες της ΥΠΑ λειτουργούν, από σήμερα Τρίτη, με το 50% του προσωπικού, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης διάδοσης του ιού.

Επίσης, και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν είναι πλέον ανοιχτό για το κοινό και λειτουργεί πλέον με το 50% του προσωπικού, ποσοστό που αν χρειαστεί θα μειωθεί κι άλλο.

Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης του κοροναϊού (COVID-19), υπενθυμίζεται πως το υπουργείο έχει λάβει τα εξής μέτρα:

- Παρατείνεται μέχρι την 30ή Απριλίου η ισχύς των αδειών οδήγησης και των δελτίων τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ). Αυτό σημαίνει, ότι όποιο δελτίο λήγει, μπορεί να μην ανανεωθεί μέχρι τότε. Δεν θα θεωρηθεί εκπρόθεσμο και δεν θα επιβληθεί πρόστιμο. Εξαιρούνται αναγκαστικά μόνο φορτηγά και λεωφορεία που εκτελούν διεθνείς μεταφορές και άρα ελέγχονται κι από άλλα κράτη. Στόχος είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός και στα ΚΤΕΟ. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καλεί τους πολίτες να μη βγουν από το σπίτι τους ειδικά για να πάνε στα ΚΤΕΟ και να μη συνωστιστούν με άλλους οδηγούς εκεί. Έχουν δοθεί και συγκεκριμένες οδηγίες σε ιδιωτικά και δημόσια ΚΤΕΟ για την αποφυγή συνωστισμού. Επιπλέον, δεν θα γίνουν και οι εξετάσεις υποψηφίων ελεγκτών ιδιωτικών ΚΤΕΟ που ήταν προγραμματισμένες για την 30ή Μαρτίου.

- Αναστέλλονται, επίσης, μέχρι την 30ή Απριλίου, όλες οι θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις για άδεια οδήγησης, σταματούν να γίνονται θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα και παρατείνεται μέχρι την ίδια ημερομηνία η ισχύς όλων των αδειών οδήγησης. Και από αυτό το μέτρο εξαιρούνται αναγκαστικά μόνον οδηγοί που κάνουν διεθνείς μεταφορές και πρέπει να αναθεωρήσουν τις άδειές τους.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό