Έπεσαν οι πρώτες «καμπάνες» σε όσους παραβίασαν τα μέτρα για τον κοροναϊό

Έπεσαν οι πρώτες «καμπάνες» σε όσους παραβίασαν τα μέτρα για τον κοροναϊό

Δυο επαγγελματίες καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 1 έτους και χρηματική ποινή 300 ευρώ

Σε ποινή φυλάκισης 1 έτους και χρηματική ποινή 300 ευρώ καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι δυο πρώτοι επαγγελματίες που παραβίασαν τα μέτρα για τον κοροναιό στην Αθήνα και κράτησαν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους, παρά την απαγόρευση λειτουργίας τους.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, σε ολόκληρη τη χώρα με τους παραβάτες να είναι αντιμέτωποι με την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή των 5 ετών.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τις συνολικά 31 υποθέσεις στο χθεσινό πινάκιο του δικαστηρίου της Αθήνας οι 29 αφορούσαν κατηγορούμενους για παράβαση των μέτρων της Πολιτείας βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα.

Ωστόσο, μόνο δυο από τους κατηγορούμενους επαγγελματίες δικάστηκαν και καταδικάστηκαν ενώ οι υπόλοιποι 27 ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία και αφέθηκαν ελεύθεροι. Η δίκη τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την άρση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων καθώς βάσει των νέων αυστηρότερων προληπτικών μέτρων, τα Αυτόφωρα θα δικάζουν μόνο υποθέσεις με κατηγορούμενους που κρατούνται.

Παράλληλα, οι προϊστάμενοι των δικαστηρίων απευθύνουν έκκληση σε δικηγόρους και πολίτες να μην προσέρχονται χωρίς επείγοντα λόγο στους χώρους των δικαστηρίων αλλά να επικοινωνούν τηλεφωνικά για διευκρινήσεις επισημαίνοντας πως καμία προθεσμία δεν χάνεται.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναιό