Κορονοϊός: «Καμία προθεσμία ενώπιον του Σ.τ.Ε. δεν χάνεται»

Κορονοϊός: «Καμία προθεσμία ενώπιον του Σ.τ.Ε. δεν χάνεται»

Αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων μέχρι και τις 27 Μαρτίου

«Καμία προθεσμία ενώπιον του Σ.τ.Ε. δεν χάνεται» επισημαίνει με ανακοίνωση του το Συμβούλιο της Επικρατείας αναφερόμενο στην αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων μέχρι και τις 27 Μαρτίου, λόγω κοροναιού.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αν και σημειώνει πως οι γραμματείες παραμένουν ανοικτές συνιστά στους δικηγόρους και στο κοινό να μην προσέρχονται στο δικαστήριο.

Η ανακοίνωση του ΣτΕ έχει ως εξής:

Ύστερα από την δημοσίευση της Δ1α/ΓΠ.οικ.18176 κοινής υπουργικής αποφάσεως (Β’ 864/15-3-2020), και σε συνέχεια της από 14 Μαρτίου ανακοινώσεώς μας, επισημαίνουμε, πλέον των όσων αναφέρονται στην εν λόγω ανακοίνωση, ότι, σύμφωνα με την περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου πρώτου της ως άνω κ.υ.α., αναστέλλονται, μέχρι και τις 27 Μαρτίου, όλες οι προθεσμίες, νόμιμες και δικαστικές, οι οποίες αφορούν οποιαδήποτε πράξη και ενέργεια ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Δηλαδή, καμία προθεσμία ενώπιον του Σ.τ.Ε. δεν χάνεται, οι γραμματείες παραμένουν ανοικτές, συνιστάται, όμως, εκ νέου, στους δικηγόρους και στο κοινό να μην προσέρχονται στο δικαστήριο.

Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι η πρόσβαση στα εκθέματα των Τμημάτων και της Ολομέλειας είναι ελεύθερη για τους ενδιαφερομένους και γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Δικαστηρίου.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι έχει γίνει απολύμανση στους χώρους του Δικαστηρίου.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Παρακαλούμε περιμένετε ...