Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τα περίπτερα και τη λειτουργία τους

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τα περίπτερα και τη λειτουργία τους

Ποια προιόντα έχουν παρουσιάσει αύξηση στις πωλήσεις τους

Με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέρα με τη μέρα να αυξάνονται και τη χώρα να μετρά ήδη 4 θανάτους από κοροναϊό, η κυβέρνηση προχώρησε προληπτικά στο κλείσιμο επιχειρήσεων ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του.

Ωστόσο υπάρχει ένας κλάδος επιχειρήσεων που όχι μόνο δεν έχει επηρεαστεί, αλλά ανά περιπτώσεις παρουσιάζει και αύξηση τζίρου σε συγκεκριμένα προϊόντα.

Ο κλάδος αυτός είναι οι περιπτεράδες. Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση, τα περίπτερα συνεχίζουν να παραμένουν ανοιχτά.

Βέβαια, είναι στην διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε ιδιοκτήτη, αν θέλει, με προσωπική του απόφαση να βάλει λουκέτο προληπτικά.

Η βόλτα στην Αθήνα, έδειξε πως αρκετοί περιπτερούχοι, λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα και παραμένουν ανοιχτοί ώστε να εξυπηρετήσουν το κοινό.

Φορώντας τα απαραίτητα γάντια παραλαμβάνουν τα χρήματα από τους πελάτες τους.

«Αν δεν ήμασταν και μεις… άστα…» τονίζει ιδιοκτήτης περιπτέρου. Ποια προϊόντα όμως έχουν παρουσιάσει αύξηση στις πωλήσεις τους;

Στη πρώτη θέση, φυσικά και είναι τα αντισηπτικά, τα οποία τη περίοδο που διανύουμε αποτελούν… hot προϊόν.

Η δεύτερη θέση αφορά τους καπνιστές. Τα καπνικά προϊόντα έχουν παρουσιάσει αύξηση στις πωλήσεις τους καθώς το τσιγάρο για τους καπνιστές λειτουργεί και ως αγχολυτικό.