Κορονοϊός: Ποια μέτρα εξετάζει η Ιερά Σύνοδος για τη λειτουργία των εκκλησιών

Κορονοϊός: Ποια μέτρα εξετάζει η Ιερά Σύνοδος για τη λειτουργία των εκκλησιών

Συνεδριάζει την Δευτέρα η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας

Έκτακτα μέτρα για την πρόληψη και την προστασία των πιστών και των ιερέων από τον κοροναϊό θα λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας στην συνεδρίαση της την Δευτέρα.

Μεταξύ άλλων φέρεται να τίθεται ακόμη και το ζήτημα της διακοπής αρκετών ακολουθιών, ενώ οι ναοί θα είναι ανοιχτοί, αλλά μόνο για ατομική λατρεία. Αυτό που θεωρείται σχεδόν βέβαιο, είναι πως θα ανασταλούν όλες οι λατρευτικές συνάξεις, Εσπερινοί, Απόδειπνα, Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες και οι Ακολουθίες των Χαιρετισμών για τουλάχιστον δυο εβδομάδες.

Άγνωστο παραμένει, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τ/σ ΣΚΑΙ, εάν στις απαγορεύσεις θα ενταχθούν και οι κυριακάτικες λειτουργίες, κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο. Θεωρείται πάντως δύσκολο να σφραγιστούν οι ναοί, όπως έχει γίνει σε άλλες χώρες.

Οι ναοί κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνουν ανοικτοί, ώστε όποιος επιθυμεί, να μπορεί να τους επισκεφθεί για να προσευχηθεί. Λόγω της περιόδου της Μεγάλης. Τεσσαρακοστής δεν έχουν προγραμματιστεί γάμοι ή βαπτίσεις στους ναούς της επικράτειας, ωστόσο παραμένει άγνωστο ακόμη, τι θα γίνει με τις κηδείες και τα κοιμητήρια.