Κατηγορίες σε τέσσερα άτομα για τη φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού

Κατηγορίες σε τέσσερα άτομα για τη φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού

Δύο κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί του εμπρησμού και άλλα δύο άτομα ως ηθικοί αυτουργοί

Το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου 2019, εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού όπου χρειάστηκε μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της και τον απεγκλωβισμό ατόμων ενώ την υπόθεση είχε αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής καθώς υπήρχαν ενδείξεις εμπρησμού.

Σήμερα, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, δόθηκε ενημερωτικό σημείωμα όπου αναφέρεται πως εξιχνιάστηκε ο εμπρησμός του ξενοδοχείου στη Λεωφόρο Συγγρού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία:

«Προηγήθηκε συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν τα δεδομένα της υπόθεσης και αξιοποιήθηκαν συνδυαστικά με τα συλλεχθέντα στοιχεία και πειστήρια και τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Όπως προέκυψε στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα δυο αλλοδαποί, ως φυσικοί αυτουργοί, οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα με εντάλματα σύλληψης του αρμόδιου Ανακριτή και δυο ημεδαποί, ως ηθικοί αυτουργοί του εμπρησμού και της προκληθείσας φθοράς στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

Από τον εμπρησμό προκλήθηκαν σωματικές βλάβες σε τρία άτομα, με σοβαρότερη την κατάσταση αλλοδαπής γυναίκας, η οποία εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Αττικής, όπου διασωληνώθηκε και παρέμεινε νοσηλευόμενη για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.»