Κορονοϊός: Σε καραντίνα το «Blue Star Mykonos» στο λιμάνι της Λήμνου

Κορονοϊός: Σε καραντίνα το «Blue Star Mykonos» στο λιμάνι της Λήμνου

Μέλος του πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα του ιού

Συναγερμός έχει σημάνει για το πλοίο «Blue Star Mykonos» στη Λήμνο το οποίο τέθηκε σε καραντίνα.

Συγκεκριμένα χθες το βράδυ μέλος πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα του ιού και τελικά αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Καβάλας, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της περιοχής.

Τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου αναμένονται το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο απέπλευσε με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού του υγειονομείου της Καβάλας.

Το πλοίο ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση από το λιμάνι της Καβάλας ( Τετάρτη 11/03/2020 ώρα 10:30 το βράδυ) με προορισμό τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη. Η αιτία της καθυστέρησης είναι ότι μέλος του πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού και τελικά αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Καβάλας,  μεταφέρθηκε  με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της περιοχής.

Το πλοίο ξεκίνησε το δρομολόγιό του αλλά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το νομίατρο της Καβάλας έδωσαν εντολή το πλοίο να αποκλειστεί μόλις φθάσει στο λιμάνι της  Μυρίνας.  Και πράγματι το πλοίο από τις 02:30 παραμένει στο λιμάνι της Μύρινας καθώς έχει απαγορευθεί να συνεχίσει το ταξίδι του μέχρι βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το μέλος του πληρώματος.

Το πλοίο έχει τεθεί πλέον σε καραντίνα και κανείς δεν ξέρει πως θα λήξει αυτή η περιπέτεια. Πριν από λίγο ώρα 06:30 ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε και επίσημα ότι το πλοίο έχει τεθεί σε καραντίνα τουλάχιστον για 8 ώρες.  Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλοίο βρίσκονται 341 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος .

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews.net το μέλος του πληρώματος που έχει εμφανίσει τα ύποπτα συμπτώματα δεν έχει ταξιδέψει σε χώρες του εξωτερικού και αν βρεθεί θετικός στον κορονοϊό θα υπάρχει δυσκολία στην ιχνηλάτηση του κρούσματος.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό