Κορονοϊός: Ποιες δραστηριότητες αναβάλλει το Μουσείο της Ακρόπολης

Κορονοϊός: Ποιες δραστηριότητες αναβάλλει το Μουσείο της Ακρόπολης

To Αστεροσκοπείο Αθηνών αναβάλλει όλες τις επισκέψεις-ξεναγήσεις έως τέλος του μήνα

Το Μουσείο της Ακρόπολης συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στη δημόσια υγεία και για λόγους πρόληψης, αναβάλλει κάποιες δραστηριότητές του.

Πιο συγκεκριμένα ενημερώνει ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες αναβάλλει τις παρουσιάσεις «Ένας περίπατος στο Μουσείο με τον αρχαιολόγο», «Το χαμένο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου» και «Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης».

Οι αρχαιολόγοι-φροντιστές του Μουσείου θα επανέλθουν στις αίθουσες για το κοινό μετά από δύο εβδομάδες, προσθέτει η ανακοίνωση του Μουσείου της Ακρόπολης.

Η λειτουργία του Μουσείου συνεχίζεται κανονικά (Δευτέρα-Πέμπτη 9.00 π.μ.-5.00 μ.μ., Παρασκευή 9.00 π.μ.-10.00 μ.μ., Σάββατο-Κυριακή 9.00 π.μ.-8.00 μ.μ.).

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την πρόληψη της διάδοσης του κοροναϊού, δεν θα πραγματοποιηθούν οι πρωινές και οι βραδινές επισκέψεις-ξεναγήσεις στα Κέντρα Επισκεπτών Θησείου και Πεντέλης έως και τις 31 Μαρτίου.

Οι ήδη προγραμματισμένες επισκέψεις από σχολεία και άλλες ομάδες θα μεταφερθούν σε μεταγενέστερες ημερομηνίες μετά από συνεννόηση με τα Κέντρα.