Αλλοδαπός αποσπούσε μέσω διαδικτύου προσωπικές φωτογραφίες ανήλικης στην Ελλάδα

Αλλοδαπός αποσπούσε μέσω διαδικτύου προσωπικές φωτογραφίες ανήλικης στην Ελλάδα

Εντοπίστηκε ο δράστης από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος αλλοδαπού.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, απέστειλε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης σε ανήλικη πλήθος αρχείων με εικόνες πορνογραφικού περιεχομένου και ακολούθως κατάφερε να αποσπάσει προσωπικές της φωτογραφίες. Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε άμεση ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης και κατόπιν επικοινωνίας με τον διαχειριστή του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και τις εμπλεκόμενες εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας και ο τόπος διαμονής του αλλοδαπού.

Από την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση και η σχηματισθείσα σε βάρος δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.