Συναγερμός στη Λάρισα για ύποπτα κρούσματα κοροναϊού

Συναγερμός στη Λάρισα για ύποπτα κρούσματα κοροναϊού

Νοσηλεύεται 22χρονος - Σε κατ' οίκον περιορισμό ομάδα μαθητών που επεστρεψς από την Πορτογαλία

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λάρισα, όπου ένας 22χρονος νοσηλεύεται με συμπτώματα που παραπέμπουν σε κοροναϊό, ενώ ομάδα μαθητών και καθηγητών ΕΠΑΛ της πόλης που επέστρεψαν από την Πορτογαλία, έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα larissanet.gr, σήμερα το απόγευμα αναμένονται τα αποτελέσματα για τον 22χρονο, ο οποίος εμφανίζει ύποπτα συμπτώματα και ο οποίος νοσηλεύεται σε καραντίνα στο τμήμα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Από τον νεαρό ελήφθη δείγμα για κοροναϊό και στάλθηκε στο ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη για εξέταση.

Ο 22χρονος φοιτητής προσήλθε την Κυριακή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με ύποπτα συμπτώματα για κορωνοϊό. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο και οι διασώστες λαμβάνοντας όλες τις προφυλάξεις, τον μετέφεραν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Ο νεαρός είχε επιστρέψει πρόσφατα από ταξίδι στην Πράγα, όπου φιλοξενήθηκε από φίλο του και φέρεται να συναναστράφηκε με άτομο, που βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, ήδη οι συγγενείς του 22χρονου έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σε κατ' οίκον περιορισμό μαθητές και καθηγητές του 7ου ΕΠΑΛ

Την ίδια ώρα, νωρίτερα του αναμενόμενου επέστρεψαν 16 μαθητές και δύο καθηγητές του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας από την Πορτογαλία. Η εκπαιδευτική ομάδα συμμετείχε σε πρόγραμμα Erasmus και βρισκόταν στην Ιβηρική χώρα από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Μάλιστα, οι μαθητές οι οποίοι επέστρεψαν χθες Κυριακή από το ταξίδι τους, παρέμειναν προληπτικά στις οικίες και θα επιστρέψουν στα μαθήματά τους μετά τις 12 Μαρτίου, όπως εξ αρχής προβλεπόταν.

Έκτακτες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού

Εν τω μεταξύ, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια μετά από σχετική έγκριση του υπουργείου Υγείας προέβη άμεσα στην πρόσληψη 23 ατόμων επικουρικού προσωπικού. Συγκεκριμένα, προχώρησε στην πρόσληψη 14 νοσηλευτών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, έξι τραυματιοφορέων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και τριών υπαλλήλων Ιατρικών Εργαστηρίων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Οι προσλήψεις αφορούν την κάλυψη αναγκών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ως Νοσοκομείου Αναφοράς για τον κορωνοϊό. Η απόφαση έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια».