Κορονοϊός: 14 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: 14 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Στα 45 ο συνολικός αριθμός στη χώρα μας - Παρατείνονται τα μέτρα στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου

Δεκαττέσσερις από τους ανθρώπους που εξετάστηκαν ως ταξιδιώτες στο επίμαχο ταξίδι στους Αγίους Τόπους είναι θετικά στον κοροναϊό.

Ο αριθμός αυτός ανεβάζει τα κρούσματα στα 45 στην χώρα μας καθώς άλλοι 25 βρέθηκαν θετικοί στον ιό από αυτούς που ελέγχθηκαν και ήταν στο ταξιδιωτικό γκρουπ που επέστρεψε από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, πρόκειται για 11 άτομα που ανήκαν στο γκρουπ που πήγε στους Αγίους Τόπους και στο οποίο έχουν βρεθεί ακόμα 21 κρούσματα.

Οι άλλοι τρεις ασθενείς, ανήκουν στον περίγυρο αυτών των 11 και κόλλησαν αφού ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επισήμανε ότι «δεν έχουμε ενδείξεις αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για μετάδοση του ιού στην κοινότητα από πηγές που δεν γνωρίζουμε. Αυτό είναι ενθαρρυντικό». Ωστόσο τόνισε ότι ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται κάτω από τη μύτη μας και για αυτό δεν θα πρέπει κανείς να εφησυχάζει.

Ο κ. Τσιόδρας, αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε η ειδική επιτροπή για τον κοροναϊό που συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Υγείας, είπε ότι παρατείνονται μέχρι τη συμπλήρωση και δύο εβδομάδων τα μέτρα που είχαν ληφθεί και αφορούν τους νομούς, Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου. Συγκεκριμένα, αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές στις περιοχές που έχουν πληγεί. Οι αθλητικές εκδηλώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών για τις περιοχές αυτές και τόνισε ότι παρατείνεται πέραν της 13ης Μαρτίου η απαγόρευση των οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό μέχρι νεοτέρας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό