Δημοσκόπηση: Πόσο προβληματίζονται οι Έλληνες για τον κοροναϊό μετά τα πρώτα κρούσματα

Δημοσκόπηση: Πόσο προβληματίζονται οι Έλληνες για τον κοροναϊό μετά τα πρώτα κρούσματα

Έρευνα που παρουσιάστηκε στον τ/σ ΣΚΑΪ παρουσιάζει την ανησυχία της κοινής γνώμης μετά την εμφάνιση του ιού στη χώρα μας

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τ/σ ΣΚΑΪ, παρουσιάστηκε η πρώτη δημοσκόπηση που αφορά τον κοροναϊό και συγκεκριμένα το κατά πόσο ανησυχεί τους Έλληνες μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στη χώρα μας καθώς και το κατά πόσο γνωρίζουν τα μέτρα προσωπικής προφύλαξης από τον ιό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι υπάρχει ανησυχία στο 42% του πληθυσμού ενώ οι περισσότεροι δηλώνουν ότι γνωρίζουν τα μέτρα προφύλαξης.

Η έρευνα διεξήχθη το χρονικό διάστημα 3-4 Mαρτίου σε δείγμα 1258 ατόμων.

Πιο αναλυτικά και αναφορικά με τον κοροναϊό και το κατά πόσο ανησυχούν οι πολίτες μετά τα πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα, ένα ποσοστό 42% απαντά «πολύ/αρκετά» έναντι του 26% που απαντά «λίγο/ελάχιστα». Υπάρχει και ένα ποσοστό 26% που απαντά «μέτρια».

Στην ερώτηση «πόσο καλά γνωρίζετε τα μέτρα προσωπικής προφύλαξης από τον ιό», το 79% απαντά «πολύ/αρκετά» έναντι του 4% που λέει «λίγο/ελάχιστα». Υπάρχει επίσης και ένα ποσοστό 12% που δηλώνει «μέτρια».

Τέλος, η δημοσκόπηση παρουσιάζει την αντιμετώπιση του ζητήματος με ηλικιακά κριτήρια, όπου -όπως αποτυπώνεται- οι μεγαλύτερες ηλικίες έχουν και τον μεγαλύτερο προβληματισμό για την επιδημία.