Η ανησυχία της κοινής γνώμης για το προσφυγικό και την τουρκική προκλητικότητα

Η ανησυχία της κοινής γνώμης για το προσφυγικό και την τουρκική προκλητικότητα

Τι απαντούν οι πολίτες για τις κλειστές δομές και τα μέτρα της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τ/σ ΣΚΑΪ, δόθηκε στη δημοσιότητα από την εταιρία Pulse, η πρώτη δημοσκόπηση που αφορά την κρίση στο προσφυγικό, τον χειρισμό της από την κυβέρνηση και την στάση της Τουρκίας.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι επικρατεί μεγάλη ανησυχία στο μεγαλύτερο κομμάτι των Ελλήνων ενώ τα μέτρα της κυβέρνησης, έχουν στην πλειοψηφία τους θετική αποδοχή.

Η έρευνα διεξήχθη το χρονικό διάστημα 3-4 Mαρτίου σε δείγμα 1258 ατόμων.

Αναφορικά λοιπόν με το προσφυγικό/μεταναστευτικό και στην ερώτηση «πόσο σας ανησυχεί το προσφυγικό μετά τις πρόσφατες εξελίξεις», το 83% απαντά «πολύ/αρκετά» έναντι του 5% που λέει «λίγο/ελάχιστα».

Στην ερώτηση «πόσο σας ανησυχεί η στάση της Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά θέματα», ένα ποσοστό 84% απαντά «πολύ/αρκετά» έναντι του 5% που απαντά «λίγο/ελάχιστα».

Στο ερώτημα «τα μέτρα της κυβέρνησης για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο κινούνται σε;», το 76% απαντά «σίγουρα/μάλλον σε σωστή κατεύθυνση» έναντι του 18% που απαντά «μάλλον/σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση».

Αναφορικά με τη δημιουργία «κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά του Αν. Αιγαίου», το 46% πιστεύει πως είναι σε «σίγουρα/μάλλον σε σωστή κατεύθυνση» και αντίστοιχο ποσοστό (46%) απαντά «μάλλον/σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση».