Στρατηγός Κωσταράκος: Τουρκικές υβριδικές επιχειρήσεις στα σύνορά μας, η εισβολή έχει ήδη αρχίσει

Στρατηγός Κωσταράκος: Τουρκικές υβριδικές επιχειρήσεις στα σύνορά μας, η εισβολή έχει ήδη αρχίσει

Τι αναφέρει για τον Ερντογάν

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε λόγο για εισβολή στον Έβρο.

«Η χώρα μας τις τελευταίες μέρες δέχεται μια υβριδική εισβολή στον Έβρο και στα νησιά. Υβριδικές επιχειρήσεις είναι αυτές στις οποίες οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούν συγχρόνως και κατά την κρίση τους ολόκληρο το φάσμα των μέσων που έχουν στη διάθεση τους. Αυτό περιλαμβάνει στρατιωτικά συμβατικά, πολιτικά, διπλωματικά, οικονομικά, πληροφοριακά και προπαγανδιστικά μέσα, αλλά και ανορθόδοξες ή και τρομοκρατικές τακτικές με πειθαναγκασμό, με ενδεχόμενη χρήση ελεγχόμενης ή ανεξέλεγκτης βίας, εγκληματικές πρακτικές, ψυχολογικές επιχειρήσεις και κυβερνοπόλεμο αλλά και οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα παρουσιασθεί, με σκοπό την επίτευξη των τεθέντων στόχων» αναφέρει.

Αναφερόμενος στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν επισημαίνει πως τα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδυση της χώρας του σε ισχυρή περιφερειακή δύναμη αλλά και του ιδίου σε κυρίαρχη μορφή στην τουρκική ιστορία, «προχώρησε στην εργαλειοποίηση των βασικών και κυρίαρχων δυνατοτήτων ή υβριδικών εργαλείων (ή και «όπλων» θα μπορούσαμε να πούμε) που κατά τη γνώμη του διαθέτει στην εργαλειοθήκη της η Τουρκία.».