Προληπτικά μέτρα για τον κοροναϊό στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας

Προληπτικά μέτρα για τον κοροναϊό στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας

Τι θα γίνει με τα σχολεία της περιοχής και ποιες εκδηλώσεις αναβάλλονται

Σε προληπτικά μέτρα και ενέργειες προστασίας λόγω του κοροναϊού, προχωρεί ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας. Μετά από έκτακτη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος και μετείχαν οι αντιδήμαρχοι, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων, οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

- Η αναβολή όλων των εκδηλώσεων του δήμου έως την Κυριακή 15/03/2020.

- Το κλείσιμο των ΚΑΠΗ από την Πέμπτη 05/03/2020 έως την Κυριακή 08/03/2020, καθώς και η προληπτική απολύμανσή τους. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Πρόκειται για καθαρά προληπτικό μέτρο, που λαμβάνεται για την προστασία των μελών των ΚΑΠΗ, καθώς όλα τα επιστημονικά και επιδημιολογικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι ο ιός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στις μεγάλες ηλικίες, κάτι που αποτυπώνεται στις σχετικές στατιστικές».

- Η προώθηση του ενημερωτικού υλικού της ΓΓΠΠ και του υπουργείου Υγείας σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.

- Την Παρασκευή 06/03/2020 οι παιδικοί σταθμοί και όλες οι σχολικές μονάδες (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) θα ολοκληρώσουν το ημερήσιο πρόγραμμά τους στις 12:40 προκειμένου να ξεκινήσει προληπτική απολύμανση (μικροβιοκτονία) των αντίστοιχων κτιρίων.

Τέλος, ο δήμος θα προχωρήσει σε επιπλέον προμήθεια αντισηπτικών. «Προστατευόμαστε από τον κοροναϊό, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ενεργώντας με ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Ο δήμος μας θα λάβει οποιοδήποτε άλλο μέτρο χρειαστεί για την προστασία των συμπολιτών μας, εξετάζοντας τα δεδομένα που προκύπτουν και πάντα με βάση τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων», καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Νεάς Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.