Die Welt: Μαζικές οι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες

Die Welt: Μαζικές οι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες

Εμπιστευτική αναφορά της Frontex μέσω της γερμανικής εφημερίδας κάνει λόγο για αύξηση της πίεσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα

H κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα αναμένεται να επιδεινωθεί, σύμφωνα με εμπιστευτική αναφορά της Frontex, την οποία δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Σύμφωνα με αυτήν την ίδια αναφορά η Frontex αναμένει μαζικές μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα, μετά το άνοιγμα των συνόρων εκ μέρους της Τουρκίας.

Η αναφορά της Frontex που διαβαθμίζεται ως εσωτερική και εμπιστευτική κάνει λόγο για μαζικές μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα: «Θα είναι δύσκολο να σταματήσουν οι μαζικές ροές των ανθρώπων που έχουν ταξιδέψει (ως εκεί) οπότε «η πίεση τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθεί ακόμη και αν οι τουρκικές αρχές δράσουν κατά τρόπον ώστε να αποτρέψουν την διάβαση των συνόρων».

Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν και τα social media, σύμφωνα με την αναφορά:: «Τα νέα που έχουν διαδοθεί εκεί» αυξάνουν την πιθανότητα μαζικής μετακίνησης από την Τουρκία προς τα σύνορα της Ευρώπης, σημειώνεται.