Έπιασε δουλειά το εργαστήριο για την ανίχνευση κοροναϊού στην Κρήτη

Έπιασε δουλειά το εργαστήριο για την ανίχνευση κοροναϊού στην Κρήτη

«Υπάρχει όλος ο εξοπλισμός και μπορεί να ταυτοποιεί δείγματα»

Έπιασε δουλειά εργαστήριο για την ανίχνευση κοροναϊού στην Κρήτη καθώς χθες έγιναν οι πρώτες αναλύσεις δειγμάτων των τεσσάρων ύποπτων κρουσμάτων στο νησί.

Επικεφαλής του Ιολογικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι ο καθηγητής, Γιώργος Σουλδινός ο οποίος και είχε την σκέψη να λειτουργήσει ξανά αυτό το εργαστήριο για να βοηθήσει στην ανίχνευση του ιού όπως αναφέρει το cretapost.gr.

Το αίτημα αυτό έλαβε η διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας και ξεκίνησε τις διαδικασίες με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες μέρες να ξεκινήσει η λειτουργία του.

«Ο κ. Σουλδινός προχώρησε σε αίτημα για την λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος. Σύμφωνα με το αίτημά του έκανε γνωστό πως υπάρχει όλος ο εξοπλισμός κι ότι μπορεί το Εργαστήριο της Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης να ταυτοποιεί δείγματα. Από την πλευρά μας ξεκινήσαμε όλες τις διαδικασίες και το Εργαστήριο πήρε την σχετική έγκριση με αποτέλεσμα το Σάββατο να ξεκίνησε κι επίσημα την λειτουργία του με τον μοριακό έλεγχο των δειγμάτων που έλαβαν από τους τέσσερις ανθρώπους», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.