Tο πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Αθήνα μίλησε για πρώτη φορά: Κρίθηκε ότι η περίπτωση μου δεν έχρηζε προτεραιότητας

Tο πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Αθήνα μίλησε για πρώτη φορά: Κρίθηκε ότι η περίπτωση μου δεν έχρηζε προτεραιότητας

Η 40χρονη παραμένει στην απομόνωση χωρίς να έχει πυρετό και χωρίς να λαμβάνει κάποια θεραπεία

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα, μια 40χρονη γυναίκα μίλησε στην εκπομπή «Μαζί σου» του ΣΚΑΪ και την Τατιάνα Στεφανίδου και μεταξύ άλλων τόνισε πως περίμενε για ώρες μέχρι να εξεταστεί στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Η 40χρονη εξήγησε ότι επέστρεψε το περασμένο Σάββατο από το Μιλάνο, την Δευτέρα πήγε στη δουλειά της ενώ την Τετάρτη που παρουσίασε πυρετό έλαβε την οδηγία να πάει σε νοσοκομείο αναφοράς για να εξεταστεί.

Η γυναίκα επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και ενημερώθηκε για το τι πρέπει να κάνει. Φόρεσε μάσκα τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγος της και μετέβησαν στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου και ενημέρωσε ότι έχει ταξιδέψει πρόσφατα στο Μιλάνο.

«Με πήγαν στο πρωτόκολλο, ήταν μπροστά μου ήδη άλλοι δύο. Μου έδωσαν αριθμό προτεραιότητας το 166 και με το χαρτί περίμενα στην αίθουσα αναμονής και είδα ότι ήταν στο 133», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της, της ζήτησαν να περιμένει 4 με 5 ώρες καθώς κρίθηκε ότι η περίπτωσή της δεν έχρηζε προτεραιότητας.

«Μέσα σε 45′ από το 133 είχε πάει στο 135. Είπα στον γιατρό να μου πει ποια είναι η διαδικασία για να πάω την επόμενη μέρα να κάνω το τεστ. Την επόμενη μέρα πήγαμε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, στις 6 το πρωί για να υποβληθώ στην εξέταση», πρόσθεσε.

Η 40χρονη εξήγησε ότι τώρα παραμένει στην απομόνωση χωρίς να έχει πυρετό και χωρίς να λαμβάνει κάποια θεραπεία.