Ένταση στην ΑΣΟΕΕ μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων

Ένταση στην ΑΣΟΕΕ μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων

Για εγκλωβισμό από την αστυνομία κάνουν λόγο φοιτητές - Δείτε εικόνες από το σημείο

Κλειστή είναι η οδός Πατησίων από την λεωφόρο Αλεξάνδρας μέχρι την οδό Κοδριγκτώνος λόγω επεισοδίων που σημειώθηκαν, έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ομάδα νεαρών που ήταν μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο βγήκε ξαφνικά και προξένησε φθορές με πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αρκετά καταστήματα στην οδό Πατησίων.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας «Δράση» οι οποίοι πέταξαν εναντίον των νεαρών χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Λίγα λεπτά αργότερα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετέβησαν στο σημείο και δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες βρίσκονται έξω από το ίδρυμα ενώ σύμφωνα με την αστυνομία μέσα υπάρχουν άτομα.

Φοιτητικός σύλλογος ΑΣΟΕΕ: «Είμαστε εγκλωβισμένοι από την αστυνομία»

Από τον φοιτητικό σύλλογο της ΑΣΟΕΕ εκδόθηκε λίγο αργότερα ανακοίνωση όπου κάνουν λόγο για εγκλωβισμό 150 ατόμων στο εσωτερικό της σχολής και ζητούν την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 21:00 ολοκληρώθηκε η κατάληψη του ΦΣ με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου, και για λίγο ακόμα συνεχιζόταν γλέντι οικονομικής ενίσχυσης των συλληφθέντων της πορείας στις 26/2 μεταξύ αυτών και φοιτητή της ΑΣΟΕΕ. Δυνάμεις των ΜΑΤ αναίτια έριξαν χημικά και κρότου λάμψης στη σχολή και έχουν εγκλωβίσει πάνω από 150 φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ περικυκλώνοντας το κτήριο. Αυτή τη στιγμή για άλλη μια φορά φοιτητές είναι όμηροι μέσα στην ΑΣΟΕΕ ! Ο φοιτητικός σύλλογος απαιτεί την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής για να φύγουν οι φοιτητές με ασφάλεια ! Σε κλειστό χώρο συνωστισμένοι εκατοντάδες φοιτητές βρίσκονται σε κίνδυνο ! Είμαστε φοιτητές όχι τρομοκράτες Φοιτητικός Σύλλογος ΑΣΟΕΕ»

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος