Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τη συμπεριφορά ανδρών των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τη συμπεριφορά ανδρών των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο

Στη δημοσιότητα κυκλοφόρησαν βίντεο με αστυνομικούς να επιδίδονται σε ακραίες ενέργειες

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι θα διερευνηθούν συμπεριφορές και γεγονότα που σχετίζονται με τα συμβάντα του τελευταίου τριημέρου στα νησιά της Χίου και της Λέσβου.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ για το ζήτημα, αναφέρεται:

«Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι θα διερευνηθούν συμπεριφορές και γεγονότα που σχετίζονται με τα συμβάντα του τελευταίου τριημέρου στα νησιά της Χίου και της Λέσβου».

Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός, για τις συμπεριφορές των αστυνομικών που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν το γύρο του κόσμου μέσα από βίντεο και φωτογραφίες, θα διαταχθούν Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις και θα εξεταστούν όλες οι καταγγελίες, ενώ η διερεύνηση περιλαμβάνει και τις ενέργειες πολιτών σε βάρος αστυνομικών.

Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας βίντεο και καταγγελίες για ενέργεις ανδρών των ΜΑΤ που ξέφυγαν από τον έλεγχο και συγκεκριμένα αφορούν σπασίματα αυτοκινήτων κατοίκων των νησιών κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι βίντεο από τη Λέσβο καταγράφει άνδρα των ΜΑΤ να σπάει με το κοντάκι από το ειδικό όπλο εκτόξευσης δακρυγόνων το τζάμι αυτοκινήτου ενός ντόπιου και στη συνέχεια ένας ακόμα να ολοκληρώνει το καταστροφικό έργο του πρώτου.

Σε άλλο βίντεο που κυκλοφόρησε την Πέμπτη από τη Χίο, άνδρες των ΜΑΤ πριν επιβιβαστούν στο πλοίο «Νήσος Ρόδος», συγκρούστηκαν με ομάδα κατοίκων έξω από το λιμάνι των Μεστών.

Τα ΜΑΤ, φορώντας πολιτικά ρούχα, κράνη και γκλομπ, και αφού έριξαν δεκάδες χημικά προς τους συγκεντρωμένους, πήδησαν την περίφραξη του λιμένα και έσπασαν οποιοδήποτε αυτοκίνητο υπήρχε μπροστά τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο να αποκαλούν τους Χιώτες «Tουρκόσπορους» και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου «Τουρκονήσια».