Πατέρας ξυλοκοπούσε ανελέητα την κόρη του που είχε νοητική υστέρηση

Πατέρας ξυλοκοπούσε ανελέητα την κόρη του που είχε νοητική υστέρηση

Καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ένας 70χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποιούσε βάναυσα την 41χρονη κόρη του, η οποία έπασχε από νοητική υστέρηση στον Βόλο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2018 ο 70χρονος χτυπούσε την 41χρονη σε χέρια και πόδια, προκαλώντας της μώλωπες, ενώ στις 22 Αυγούστου της προκάλεσε κακώσεις και αιματώματα στο πρόσωπο και στις 11 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους πολλαπλούς μώλωπες και εκχυμώσεις στο πρόσωπο και στο χέρι. Ακόμη, την απείλησε ότι θα της σπάσει το κεφάλι, θα της μαυρίσει τα μάτια, θα της σπάσει χέρια και πόδια, όπως αναφέρει ο Ταχυδρόμος.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 70χρονο ποινή φυλάκισης 5 ετών χωρίς αναστολή, χωρίς μετατροπή, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ούτε του μειωμένου καταλογισμού πράξεων. Η πρόεδρος ανακοίνωσε τη διαβίβαση της δικογραφίας της υπόθεσης για περαιτέρω έρευνα στην Εισαγγελία Βόλου για τυχόν ποινικές ή αστικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου ενδεχομένως κατά υπολοίπων μελών της οικογένειας και κατά κοινωνικών υπηρεσιών.

Εάν γειτόνισσα της οικογένειας δεν είχε προβεί σε καταγγελία, το μαρτύριο που ζούσε η 41χρονη, η οποία απεβίωσε ενάμιση μήνα μετά από εγκλεισμό της σε ψυχιατρική κλινική, ίσως να μην ξεσκεπαζόταν ποτέ.

Η μάρτυρας κατά την εξέτασή της από το δικαστήριο περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη φρίκη που ζούσε καθώς το σπίτι της είναι πίσω από το σπίτι της εν λόγω οικογένειας. Η μάρτυρας είπε ότι απευθύνθηκε σε «κοινωνικές υπηρεσίες που δήλωσαν αναρμόδιες» και στη συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό.

Η σύζυγος του κατηγορούμενου και μητέρα της θανούσας είπε ότι στην 41χρονη κόστισε πολύ ο εγκλεισμός της σε ψυχιατρική κλινική. «Την είχαν δεμένη χειροπόδαρα», ανέφερε.

Ο εισαγγελέας έδρας προτείνοντας καταδίκη εξήρε τη συμπεριφορά της μάρτυρα έναντι της ντροπιαστικής, όπως σημείωσε, συμπεριφοράς των κοινωνικών υπηρεσιών να παραπέμπουν την υπόθεση από τον Άννα στον Καϊάφα. «Η γυναίκα παρ’ όλο που είχε νοητική υστέρηση είχε διακαή πόθο και ζητούσε βοήθεια από το γειτονικό περιβάλλον να απομακρυνθεί από την οικογένειά της», ανέφερε ο εισαγγελέας έδρας, τονίζοντας ότι ζούσε μία επικίνδυνη κατάσταση με διαρκή εκφοβισμό και άσκηση βίας και έπρεπε να βοηθηθεί, όχι να αντιμετωπιστεί ως εχθρός.