Κορονοϊός: Συναγερμός στο νοσοκομείο Ρίου – Σε καραντίνα ύποπτο κρούσμα

Κορονοϊός: Συναγερμός στο νοσοκομείο Ρίου – Σε καραντίνα ύποπτο κρούσμα

Άνδρας που αφίχθη με πλοίο στην Πάτρα από την Ιταλία εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα

Σε συνθήκες απομόνωσης σε ειδικό θάλαμο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου νοσηλεύεται άνδρας, που έφθασε με πλοίο στην Πάτρα από την Ιταλία επιστρέφοντας από την Γερμανία και εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα κοροναϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας ζήτησε αρχικά ιατρική βοήθεια σε ιδιωτική μονάδα και από εκεί μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, που είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το συγκεκριμένο περιστατικό ελέγχεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του υπουργείου Υγείας. Πάντως, δείγματα του νοσηλευόμενου άνδρα έχουν σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ και αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα, φορώντας μάσκες στο πρόσωπο, για να προφυλαχθούν από τον κορονωϊό, έφτασαν το απόγευμα της Δευτέρας στο λιμάνι της Πάτρας επιβάτες του πλοίου που ξεκίνησε από το λιμάνι της Ανκόνα. Όπως είπαν, κατά την επιβίβασή τους στο λιμάνι της Ιταλίας τους έγινε έλεγχος από τις ιταλικές αρχές, ωστόσο κατά την άφιξή τους στην Πάτρα δεν υπήρξε κανένας έλεγχος.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, επιβάτες ανέφεραν ,ότι πολλοί επιβάτες μέσα στο πλοίο φορούσαν μάσκα και πως επικρατεί αναστάτωση στη γειτονική χώρα μετά τους θανάτους από τον κορονωϊό. Ωστόσο, αρκετοί ήταν και αυτοί που δεν φορούσαν μάσκα και έδειχναν να μην επηρεάζονται από τα όσα συμβαίνουν.