Κινητοποίηση πολιτών για μαθητή στη Μαγνησία που υποσιτίζεται

Κινητοποίηση πολιτών για μαθητή στη Μαγνησία που υποσιτίζεται

Διαβάζει με το φως των κεριών καθώς τους έκοψαν το ρεύμα, ενώ δεν έχουν χρήματα ούτε για τρόφιμα

Την κινητοποίηση δεκάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα προκάλεσε η είδηση, για έναν 15χρονο μαθητή της Β΄ Γυμνασίου της Νέας Ιωνίας Βόλου που διαβάζει με κεριά, γιατί τους έκοψαν το ρεύμα και υποσιτίζεται λόγω της οικονομικής ένδειας της μητέρας του.

Η 51χρονη μητέρα του δεν εργάζεται, γεγονός που όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα e-thessalia.gr, προκάλεσε ενστάσεις σχετικά με την καταλληλόλητα του περιβάλλοντος που μεγαλώνει ο 15χρονος, κάτι που θα κρίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, που θα αναλάβουν να εξετάσουν τις συνθήκες που ζει το παιδί. Εν τω μεταξύ, ένα «δίχτυ» βοήθειας ήρθε για το παιδί, με δωρεές σε τρόφιμα και υλικά αγαθά, ενώ όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπήρξαν και άνθρωποι, που ζητούσαν να γνωστοποιηθεί τραπεζικός λογαριασμός, για να καταθέσουν χρήματα.

Η ΔΕΗ μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, επανασύνδεσε το πρωί της Παρασκευής το ρεύμα, αλλά συνέστησε στη μητέρα να αλλάξει πάροχο, καθώς οφείλει 7.000 ευρώ. Κινητοποίηση υπήρξε και από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που δεν γνώριζε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το παιδί, με τον Διευθυντή κ. Σαβελλίδη να τονίζει, πως η στάση του παιδιού ήταν «αθόρυβη» και δεν είχε κινητοποιήσει το σχολείο. Έτσι, σήμερα διατέθηκαν στη μητέρα τρόφιμα, αλλά και ρούχα για το παιδί, από πολλούς ανθρώπους.

Το εισόδημά της οικογένειας είναι 300 ευρώ τον μήνα, σύμφωνα με την μητέρα του παιδιού και όπως έγινε γνωστό, θα υπάρξουν προς την ίδια και προσφορές για εργασία, καθώς δεν εργάζεται τα τελευταία 4 χρόνια.