Εργάτης σε λατομείο έπεσε σε σιλό με άμμο και σκοτώθηκε

Εργάτης σε λατομείο έπεσε σε σιλό με άμμο και σκοτώθηκε

Τραγωδία στην Αιγιαλεία - Οι υπεύθυνοι έχουν κλειστά τα αυτιά τους λέει η ΓΣΕΕ

Τη ζωή του έχασε χθες Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου ένας 36χρονος εργάτης που εγκλωβίστηκε μέσα σε αποθηκευτικό σιλό σε λατομείο στην περιοχή Λαμπίρι Αιγιαλείας.

Ο άνδρας, που καταγόταν από το Διακοπτό και είχε παντρευτεί πριν από μόλις ένα μήνα, ανασύρθηκε νεκρός σύμφωνα με το thebest.gr.

Η ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας

«Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη θλίψη αλλά και την αγανάκτησή της για το θάνατο του 36χρονου Κώστα Θεοδούλη εν ώρα εργασίας, σε λατομείο στο Διακοπτό του Δήμου Αιγιαλείας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες παγιδεύτηκε μέσα σε σιλό με άμμο. Ένας ακόμη εργαζόμενος χάνει τη ζωή του, την ώρα του μεροκάματου, αποδεικνύοντας τα ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Η Συνομοσπονδία έχει κρούσει κατ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας την αυστηροποίηση των ελέγχων και την αναγκαιότητα ύπαρξης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Τα τραγικά συμβάντα όμως αποδεικνύουν, δυστυχώς, ότι οι υπεύθυνοι έχουν κλειστά τα αυτιά τους.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών και την απόδοση ευθυνών. Απαιτούμε την εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου».

(φωτογραφία αρχείου)

Παρακαλούμε περιμένετε ...