Επικοινώνησε με την ΕΛ.ΑΣ. ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης»

Επικοινώνησε με την ΕΛ.ΑΣ. ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης»

Δέχθηκε να καταθέσει στην Προανακριτική υπό τον όρο της τήρησης της μυστικότητας της κατάθεσής του

Με την Ελληνική Αστυνομία επικοινώνησε το απόγευμα της Πέμπτης ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis «Μάξιμος Σαράφης», σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο σταθμός, ο προστατευόμενος μάρτυρας με τον αρμόδιο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας του Τμήματος Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο οποίος έχει τα στοιχεία επικοινωνίας του και δήλωσε, ότι επιθυμεί να εμφανιστεί ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο «Μάξιμος Σαράφης» έθεσε ως όρο, να τηρηθεί η μυστικότητα της κατάθεσής του στην Προανακριτική Επιτροπή. Όπως μετέδωσε το MEGA, για το θέμα υπήρξε ενημέρωση των δικαστικών Αρχών.

Ζήτησε να εξεταστεί «με ηλεκτρονικά μέσα προστασίας της ανωνυμίας του»

«Το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας ενημέρωσε σήμερα την ειδική επιτροπή ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία ‘Μάξιμος Σαράφης' εξέφρασε τη βούλησή του να εξεταστεί με ηλεκτρονικά μέσα προστασίας της ανωνυμίας του», ανέφερε απόψε μέλος της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν διαπραγματευόμαστε με τους μάρτυρες πως θα τους εξετάσουμε», σχολίασε βουλευτής της πλειοψηφίας στην επιτροπή.