Με καταιγίδες μπαίνει η Μεγάλη Εβδομάδα

Βροχές και καταιγίδες και καθόλου… ανοιξιάτικο σκηνικό θα μπει η Μεγάλη Εβδομάδα. Ακόμη και χιόνια αναμένονται στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις. Ενώ στο ήδη επιβαρυμένο σκηνικό, προστίθεται και η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα ανατολικά και νοτιά.

 Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Άνεμοι νότιοι 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 οι οποίοι γρήγορα θα γίνουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το Μεγάλο Σάββατο (11/4) και την Κυριακή του Πάσχα ((12/4) θα επικρατεί καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, η ηλιοφάνεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα φτάσει δηλαδή τους 18 με 19 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας. Από το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια της χώρας, ενώ ενδέχεται να σημειωθούν και σποραδικές βροχές προς τις βραδινές ώρες.