Σχολική βία: Αίθουσες μετατρέπονται σε ρινγκ, ξύλο με κράνη και ζώνες

Σχολική βία: Αίθουσες μετατρέπονται σε ρινγκ, ξύλο με κράνη και ζώνες

Βίντεο ντοκουμέντα καταγράφουν σκηνές σοκ μεταξύ μαθητών με τα κρούσματα bullying να πολλαπλασιάζονται

Σχεδόν καθημερινά πλέον έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιστατικά βίας στα ελληνικά σχολεία με τις καταγγελίες γονέων και παιδιών να διαδέχονται η μία την άλλη.

Μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, μεταδόθηκαν δύο βίντεο-ντοκουμέντα που αποτυπώνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τις σκηνές βίας και bullying που εκτυλίσσονται στις σχολικές αίθουσες άλλα και έξω από αυτές.

Στο πρώτο βίντεο μια ομάδα νεαρών μετά από παρότρυνση ενός εκ αυτών, μαζεύονται έξω από τη πόρτα της αίθουσας και μόλις τελειώσει η αντίστροφη μέτρηση, η πόρτα ανοίγει και επιτίθονται σε συμμαθητή τους.

Ένας νεαρός μαθητής που αποτελεί το «θήραμα», προσπαθεί να τους αποφύγει, εκείνοι όμως τον κυνηγούν, τον στριμώχνουν μέσα στη σχολική αίθουσα, τα θρανία πέφτουν στο πάτωμα στην προσπάθεια τους να τον κυκλώσουν ώστε να μην τους ξεφύγει. Εκείνος ζαλισμένος καταφέρνει να τους ξεφύγει.

«Καμιά φορά απερίσκεπτα γίνονται όλα αυτά. Αρχίζει από ένα μικρό αστείο, κάποιες φορές τελειώνει καλά ενώ κάποιες φορές δεν τελειώνει όπως πρέπει. Έβαλε τα κλάματα γιατί δεν κατάλαβε τι έγινε. Γιατί κάποια παιδιά μπορεί να τους κάνουμε πλάκα και να μην την αντιλαμβάνονται. Το παίρνουν ως κακό», αναφέρει ένας 18χρονος μαθητής στην κάμερα του δελτίου ειδήσεων.

«Λέμε πάμε να του κάνουμε ένα ντου και πάμε προς τα πάνω του. Είναι μόδα. Δεν είναι καλό να γίνονται αυτά. Βέβαια δεν είναι πλάκα. Τώρα καταλαβαίνω ότι είναι λάθος» συμπληρώνει ο νεαρός.

Ξύλο με κράνη και ζώνες

Στο δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο του Alpha, απεικονίζονται νεαροί να φοράνε κράνη, να κρατάνε ζώνες στα χέρια τους και να έχουν μετατρέψει την σχολική αίθουσα σε ρινγκ αφού το ξύλο το οποίο ανταλλάσσουν οι μαθητές μεταξύ τους είναι ανελέητο.

«Ξέρεις πόσες απουσίες έχει γιατί τον βγάζουν έξω; Εχθές ήρθε με ένα μπουφάν κομμάτια. Ξέρεις τι ξύλο πέφτει; Όχι μόνο στο δικό μου παιδί. Πολύ ξύλο! Αφού δεν μπορούν ούτε οι καθηγητές να κάνουν τίποτα. Όταν βλέπεις τους μαθητές να βγαίνουν από το ΕΠΑΛ ή από το γυμνάσιο και πάνε στη γωνία και πλακώνονται στα χαστούκια και στις μπουνιές… τι είναι αυτό; Συνέχεια κλαίει! Όχι μόνο το δικό μου παιδί,  και άλλα παιδιά. Μου ζητάει συνέχεια να αλλάξει σχολείο» αναφέρει μία μητέρα μαθητή γυμνασίου.

1
σχόλιο
  1. avatar evi

    Δεν φταίει ποτέ ένα παιδί !! Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα απο τα βιώματα του .
    Ξεκάθαρα πράγματα! Δεν γεννήθηκε ποτέ κανείς έτσι !

Παρακαλούμε περιμένετε ...