Αστυνομικοί συνέλαβαν… αστυνομικούς στην Κω για αντιποίηση αρχής

Αστυνομικοί συνέλαβαν… αστυνομικούς στην Κω για αντιποίηση αρχής

Οι συλληφθέντες όντες μεθυσμένοι διενήργησαν παράνομα έλεγχο σε κατάστημα

Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Κω, κατηγορούμενοι για αντιποίηση αρχής, παράβαση καθήκοντος και απατηλή πρόκληση βλάβης, παραπέμφθηκαν ένας υπαρχιφύλακας 34 ετών και ένας αρχιφύλακας 37 ετών, που συνελήφθησαν από συναδέλφους τους προχθες κατόπιν καταγγελίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η dimokratiki.gr, στις 16 Φεβρουαρίου 2020 και περί ώρα 05:10 τα ξημερώματα καταγγέλθηκε από υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Λάμπη της Κω και από μια εργαζόμενη στο κατάστημα, ότι οι δύο κατηγορούμενοι ευρισκόμενοι εντός του καταστήματος, ανέφεραν ότι είναι αστυνομικοί και διενήργησαν έλεγχο στο κατάστημα.

Ο  υπεύθυνος ζήτησε από τους κατηγορούμενους να του επιδείξουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες και ένας εκ των κατηγορουμένων του την υπέδειξε. Κατόπιν, ο υπεύθυνος του καταστήματος επειδή θεώρησε την συμπεριφορά των κατηγορουμένων περίεργη και επειδή ήταν εμφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ, κάλεσε το τηλεφωνικό κέντρο της Β’ Δ/νσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου και ανέφερε το περιστατικό.

Την στιγμή που ο υπεύθυνος του καταστήματος συνομιλούσε με τον αστυνομικό, που βρίσκονταν σε υπηρεσία στο κέντρο της Β’ Δ/νσης αστυνομίας Δωδεκανήσου, οι κατηγορούμενοι ανέφεραν στον υπεύθυνο του καταστήματος, ότι είναι από την Υπηρεσία των Εσωτερικών Υποθέσεων, κάτι το οποίο ανέφερε κι ένας εκ των κατηγορουμένων τηλεφωνικά στον αστυνομικό υπάλληλο του τηλεφωνικού κέντρου και κατόπιν του έκλεισε το τηλέφωνο.

Κατόπιν αυτού, οι κατηγορούμενοι αποχώρησαν από το κατάστημα και ο υπεύθυνος του καταστήματος συγκράτησε την πινακίδα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, με το οποίο αποχώρησαν. Τέλος, οι κατηγορούμενοι φέρονται να μην κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 12 ευρώ, που αντιστοιχούσε στα δύο ποτά που είχαν παραγγείλει και καταναλώσει στο κατάστημα. Στο κατάστημα έσπευσαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Κω προς αναζήτηση των κατηγορουμένων, πλην όμως είχαν αποχωρήσει.

Κατόπιν αναζητήσεων εντοπίστηκαν σε ξενοδοχείο στην οδό Κανάρη και προσήχθησαν.
Αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν. Οι κατηγορούμενοι διατείνονται, ότι ήταν μεθυσμένοι και αρνούνται ότι πραγματοποίησαν έλεγχο στο κατάστημα, αλλά ότι υπήρξε μια προστριβή, κατά την οποία ισχυρίστηκαν ότι είναι αστυνομικοί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...