Μητέρα νεκρού βρέφους: «Είναι δυνατόν να βιάστηκε από τον πατέρα του το κοριτσάκι μου, τώρα που είμαι και έγκυος 3 μηνών;»

Μητέρα νεκρού βρέφους: «Είναι δυνατόν να βιάστηκε από τον πατέρα του το κοριτσάκι μου, τώρα που είμαι και έγκυος 3 μηνών;»

Τι λέει ο γιατρός που το παρακολουθούσε

Στο σπίτι τους επέστρεψαν οι γονείς του βρέφους που μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο. Οι ιατροδικαστές αρχικά έκαναν λόγο για σεξουαλική κακοποίηση, κάτι που αναιρέθηκε στη συνέχεια

Ο 23χρονος πατέρας βγήκε από την Ασφάλεια Αττικής μετά από δύο ημέρες.

«Στην αρχή έγινε ένα λάθος εις βάρος μου αλλά μετά βρέθηκε η αλήθεια. Δοξάζω τον Θεό. Και ευχαριστώ γιατρούς και αστυνομία, οι οποίοι βγάλανε την αλήθεια ότι η κόρη μου πέθανε φυσιολογικά. Πέθανε από διάφορες αρρώστιες που είχε» λέει ο πατέρας του βρέφους.

Μητέρα βρέφους: «Το κοριτσάκι μου ήταν άρρωστο»

«Είμαι σαν χαμένη, έχασα το κοριτσάκι μου, δεν έχω τον άντρα μου». Και βέβαια την έχει εξοργίσει το συμβάν με τον ιατροδικαστή. «Είναι δυνατόν να βιάστηκε από τον πατέρα του το κοριτσάκι μου, τώρα που είμαι και έγκυος 3 μηνών;» λέει η ίδια όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Συνήγορος οικογένειας: «Θα υποβληθούν μηνύσεις»

«Η αλήθεια είναι ότι οι σαχλαμάρες του ιατροδικαστή ο οποίος έσπευσε από την πρώτη μέρα να πει ότι υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις ότι έγινε βιασμός του παιδιού.... Θα προβούμε άμεσα σε μηνύσεις!» τόνισε ο Ανουάρ Μπάκρι, δικηγόρος της οικογένειας των Σύρων.

«Εγώ δε θέλω να μηνύσω κανέναν, γιατί σε αυτό που πιστεύω υπάρχει και το "συγχωρώ", είναι λάθος ανθρώπινο» λέει ο πατέρας του βρέφους.

Οι ιστολογικές θα «δείξουν» τα αίτια του θανάτου

Τα άλλα τρία παιδιά των δύο οικογενειών από τη Συρία που εξετάστηκαν επίσης από ιατροδικαστή, σύμφωνα με πληροφορίες, δε φέρουν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των δειγμάτων DNA που πήραν από τον πατέρα του νεκρού βρέφους αλλά και του συγκάτοικου του. Θέση για το θέμα πήρε και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

«Τόσο η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, όσο και η ΜΚΟ που έχει αναλάβει τη φιλοξενία της οικογένειας, βρισκόμαστε στη διάθεση της Αστυνομίας, και βοηθάμε για τη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης»

Γιατρός βρέφους: «Είναι πιθανό να τραυματιστεί το βρέφος, αν η τεχνική κατά τη χορήγηση δεν είναι σωστή»

Ο επίκουρος καθηγητής παιδιατρικής νευρολογίας στην Β' Παιδιατρική Κλινική του Παίδων Αγλαϊα Κυριακού,  είναι ο άνθρωπος που παρακολουθούσε το άτυχο βρέφος από την ημέρα που γεννήθηκε. Όπως σας αποκαλύπτει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μίλησε στην αστυνομία για ένα παιδί με μικροκεφαλία, εγκεφαλοπάθεια και δυσμορφία σε πρόσωπο και σώμα, το οποίο πάθαινε επιληπτικές κρίσεις πέντε με έξι φορές την ημέρα.

«Ναι, είναι πιθανό να τραυματιστεί το βρέφος στην περιοχή του πρωκτού, εάν η τεχνική κατά τη χορήγηση του δεν είναι ικανοποιητική. Το βρέφος ήταν ιδιαίτερα λιποβαρές, γεγονός που μεγιστοποιεί την πιθανότητα να πληγωθεί κατά τη χορήγηση αυτού του σκευάσματος, το οποίο χορηγείται μόνο κατά τη διάρκεια επιληπτικής κρίσης» είπε ο θεράπων ιατρός.