Ξεκινούν τα δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό μετά την παρέμβαση Καραμανλή

Ξεκινούν τα δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό μετά την παρέμβαση Καραμανλή

Αποχώρησαν οι καταληψίες από το αμαξοστάσιο του Ρέντη

Άνοιξε το αμαξοστάσιο Άγ. Ι. Ρέντη, καθώς μετά και την παρέμβαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή αποχώρησαν οι καταληψίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμανλής νωρίτερα μιλώντας στο ΣΚΑΪ είχε απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους να ανοίξουν το αμαξοστάσιο, προειδοποιώντας ότι η κυβέρνηση θα λάμβανε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα.

Ο κ. Καραμανλής είχε επίσης αποκαλύψει, ότι κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού κ.Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε επικοινωνήσει με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΣΕ κ.Κώστα Σπηλιόπουλο προκειμένου να κινηθούν άμεσα πειθαρχικά μέτρα σε βάρος όσων παρεμπόδισαν την κίνηση των τρένων και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Σημειωτέον πως οι διοικήσεις της ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δηλώνουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για συμμετοχή στην απεργία. Σημειωτέον επίσης ότι εν προκειμένω το πρόβλημα δημιουργήθηκε όχι λόγω συμμετοχής σε απεργία, αλλά λόγω κατάληψης και κλειδώματος του αμαξοστασίου, προκειμένου να εμποδιστούν οι εργαζόμενοι που δεν απεργούσαν να εργαστούν.

Η παρέμβαση του Υπουργού ωστόσο έπιασε τόπο και λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι ξεκίνησαν -σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου- ορισμένα δρομολόγια των τρένων Αθήνα- Θεσσαλονίκη και το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσουν  και ορισμένα δρομολόγια του προαστιακού.

Παρακαλούμε περιμένετε ...