Νέες κατηγορίες για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων για τον τεχνικό ορθοπεδικό

Νέες κατηγορίες για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων για τον τεχνικό ορθοπεδικό

Ο καταδικασθείς για ασέλγεια σε βάρος 12χρονης κατηγορείται για άλλες πέντε υποθέσεις

Σε κάθειρξη 7 ετών για «αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη», καταδικάσθηκε την περασμένη Παρασκευή από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου ορθοπεδικός τεχνικός, ο οποίος κατηγορούταν για ασέλγεια σε βάρος 12χρονης το 2015.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα neakriti.gr, πρόκειται για υπόθεση που είχε σοκάρει την κοινωνία της Κρήτης, όταν έγινε γνωστό, ότι ο τεχνικός ορθοπεδικός παραπέμπεται να δικαστεί για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος μιας μαθήτριας Α' Γυμνασίου, η οποία είχε μεταβεί στον επαγγελματικό χώρο του κατηγορούμενου συνοδευόμενη από τη μητέρα της, καθώς αντιμετώπιζε θωρακική σκολίωση.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο τεχνικός ορθοπεδικός, καθώς σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία, που αφορά σε άλλες πέντε περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου, υπόθεση η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα μάλιστα, για δύο από τις συνοικά πέντε υποθέσεις του έχουν ασκηθεί κακουργηματικές ποινικές διώξεις.

Και τα δύο κορίτσια φέρονται να έπεσαν θύματα ασελγών πράξεων από τον κατηγορούμενο, όταν ήταν μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου. Και οι δύο, όπως και η περίπτωση της 12χρονης για την οποία καταδικάστηκε, αφορούν σε κορίτσια, τα οποία απευθύνθηκαν στον τεχνικό ορθοπεδικό για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας.

Είχε κατηγορηθεί και για βιασμό

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υποθέσεις που φέρονται να διαδραματίστηκαν τα αμέσως προηγούμενα χρόνια με πρωταγωνιστή τον Κρητικό ορθοπεδικό τεχνικό, δεν ήταν οι μόνες. Όπως είχε αποκαλυφθεί το 2017 σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας, ο καταδικασθείς είχε εμπλακεί πριν από περίπου 20 χρόνια σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο ορθοπεδικός τεχνικός είχε καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, έπειτα από καταγγελία που είχε γίνει σε βάρος του από μια 18χρονη φοιτήτρια τότε, που τον κατηγόρησε για βιασμό. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ωστόσο στη συνέχεια άσκησε έφεση εναντίον της πρωτόδικης απόφασης και η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, το οποίο τον απάλλαξε με οριακή πλειοψηφία (4-3).