Ξυλοδαρμός 17χρονου στον Βύρωνα: «Με πατούσαν στο κεφάλι ο ένας μετά τον άλλο»

Ξυλοδαρμός 17χρονου στον Βύρωνα: «Με πατούσαν στο κεφάλι ο ένας μετά τον άλλο»

Οι γονείς του έχουν κινηθεί νομικά, ενώ και ο ίδιος δηλώνει, ότι θέλει να τους δει να καταδικάζονται

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε, όταν δέχθηκε άγρια επίθεση στην αυλή του σχολείου του στο Βύρωνα από 17 άτομα, περιέγραψε ο 17χρονος μαθητής στην εκπομπή Live News του Mega.

Τα σημάδια στο πρόσωπό του αποτυπώνουν την αγριότητα της επίθεσης. Με κολάρο στο λαιμό και νάρθηκα στη μύτη, αποκαλύπτει όσα έζησε την περασμένη εβδομάδα, όταν περικυκλώθηκε από 17 άτομα στην αυλή του σχολείου του κατά τη διάρκεια διαλείμματος. «Ήμουν πεσμένος και με πατούσαν στο κεφάλι ο ένας μετά τον άλλο» λέει χαρακτηριστικά.  «Με είχαν κυκλώσει πραγματικά και άρχισαν να με χτυπούν όλοι μαζί. Δεν μπορούσα να φύγω από κάπου. Προσπάθησα να αμυνθώ, όσο μπορούσα, αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο με τόσα άτομα να κάνεις κάτι» περιγράφει ο ίδιος.

Οι δράστες της επίθεσης συνέχιζαν να τον χτυπούν, ακόμα και όταν ο 17χρονος μαθητής ήταν τραυματισμένος στο έδαφος. «Το τραγικό ήταν, ότι συνέχιζαν να με χτυπούν πιο δυνατά, όταν έπεσα κάτω, γιατί δεν μπορούσα να αμυνθώ. Με χτυπούσαν από τον αυχένα μέχρι το κεφάλι. Είχαν επικεντρωθεί εκεί πέρα» λέει.

Ο πατέρας του που μίλησε για πρώτη φορά, δεν θέλει να σκέφτεται -όπως λέει- τι θα συνέβαινε, αν τα χτυπήματα συνεχίζονταν για λίγη ώρα ακόμα. «Εστω και μισό λεπτό να συνεχίζονταν, τα χτυπήματα θα ήταν μοιραία» δηλώνει στην κάμερα του Live News. «Η αδελφή μου προσπαθούσε να με προστατέψει με κάποιους φίλους μου. Δεν ξέρω αν θα κάναμε αυτή την κουβέντα, αν δεν ήταν αυτοί» λέει ο 17χρονος.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, όλα είχαν αρχίσει 45 λεπτά νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του τρίτου διαλείμματος. Τότε κατέβηκε στην αυλή και πήγε να ζητήσει εξηγήσεις από έναν μαθητή του Γυμνασίου, που συστεγάζεται με το Λύκειο, για όσα είχε κάνει στην αδερφή του. «Του ζήτησα το λόγο και τους ζήτησα εξηγήσεις γι' αυτό που έκαναν στην αδελφή μου. Της είχαν κλέψει χρήματα και την είχαν φτύσει στο πρόσωπο. Γενικότερα, δεχόταν πολλές φραστικές επιθέσεις και δεν μπορούσα να είμαι απλός παρατηρητής» λέει.

«Το παιδί στο οποίο πήγε να ζητήσει τον λόγο ο γιος μου, έστειλε μηνύματα σε μια ομάδα παιδιών και τους είπε, πως στο επόμενο διάλειμμα τους χρειάζεται όλους δίπλα του, καθώς θα πέσει ξύλο» δηλώνει η μητέρα του 17χρονου. Στο επόμενο διάλειμμα ο 17χρονος περικυκλώνεται και το σχολείο μετατρέπεται σε πεδίο μάχης. «Με απίστευτη βιαιότητα, στοχευμένα στο κεφάλι και το πρόσωπο με κίνδυνο να χάσει την όρασή του στο αριστερό μάτι» διηγείται ο πατέρας του.

Λίγα λεπτά μετά φθάνει ασθενοφόρο και ο 17χρονος μεταφέρεται αιμόφυρτος σε νοσοκομείο. «Στο επόμενο διάλειμμα είχε μαζέψει περίπου 15 άτομα, τα οποία μου επιτέθηκαν και με χτύπησαν άγρια» λέει ο 17χρονος. Ο τραυματισμένος μαθητής ξεκαθαρίζει, ότι πλέον το μόνο που θέλει, είναι «να τους δω να δικάζονται, θέλω να τους δω να καταδικάζονται».

Οι γονείς του έχουν ήδη κινηθεί νομικά, με στόχο οι δράστες να τιμωρηθούν και να μην το επαναλάβουν.