Βίντεο-σοκ της δολοφονίας του 73χρονου κτηνοτρόφου στο Λασίθι

Βίντεο-σοκ της δολοφονίας του 73χρονου κτηνοτρόφου στο Λασίθι

Το οπτικό υλικό του εγκλήματος παραδόθηκε από τον δικηγόρο της οικογένειας των θυμάτων στον εισαγγελέα

Ελάχιστα δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο 43χρονος από τις Κουρούνες Λασιθίου, για να πυροβολήσει και να στερήσει τη ζωή από τον 73χρονο κτηνοτρόφο και να τραυματίσει σοβαρά τον 45χρονο γιο του, όπως φένεται σε βίντεο από το σκηνικό, που δημοσίευσε η ιστοσελίδα cretalive.gr.

Ο δράστης πυροβόλησε τα θύματα από απόσταση αναπνοής μπροστά στα έντρομα μάτια της κόρης και αδελφής αντίστοιχα των θυμάτων. Ο πυροβολισμός του γιου, ο οποίος είναι ο πρώτος που τρέχει προς την πλευρά του δράστη, επειδή προφανώς έχει ακούσει την προηγηθείσα φασαρία με την αδελφή του, δεν αποτυπώνεται στην κάμερα, καθώς υπάρχει το φυσικό εμπόδιο ενός μεγάλου πλάτανου. Ωστόσο καταγράφονται οι κινήσεις του μέχρι και το δένδρο.

Ο πυροβολισμός όμως του πατέρα καταγράφεται πεντακάθαρα. Ο 73χρονος με το ψηλό ανάστημα έτρεξε αμέσως βλέποντας τον δράστη να απειλεί τα παιδιά του. Στάθηκε, όπως και ο γιος του, άοπλος μπροστά στον 43χρονο ένοπλο και εκείνος τον πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής. Ο 73χρονος σωριάζεται στο έδαφος.

Η κόρη του θύματος σοκαρισμένη προσπαθεί να προστατευθεί και να απομακρυνθεί από την ακτίνα βολής του δράστη (κινείται περιξ του αγροτικού του 43χρονου κτηνοτρόφου), ο οποίος φέρεται να ανοίγει πυρ και κατά του γαμπρού του θύματος που βρίσκεται σε άλλο σημείο. Ο τελευταίος οπισθοχωρεί και τρέχει να διαφύγει. Στο τέλος ο 43χρονος επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο και φεύγει.