Ελεύθερος με όρους ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν

Ελεύθερος με όρους ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν

«Δεν μπορούσα να την μεγαλώσω, ήθελα να έχει μια καλύτερη ζωή και να μορφωθεί» είπε στον ανακριτή

Ελεύθερος έφυγε σήμερα από το γραφείο του ανακριτή ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν, που συγκλόνισε το πανελλήνιο με την δήλωση εξαφάνισής της στις 23 Δεκεμβρίου 2019, η οποία αποδείχθηκε ψευδής.

Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν μετά την απολογία του Κονγκολέζου, να τον αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, στον κατηγορούμενο για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού, αλλά και για τα αδικήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές, που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος, επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος απολογούμενος επέμεινε στον ισχυρισμό, ότι σκηνοθέτησε την εξαφάνιση της μικρής, σε μια προσπάθεια να πάει στη Γαλλία, όπου ζούσε η μητέρα της, για να έχει μια καλύτερη ζωή. «Δεν μπορούσα να την μεγαλώσω, ήθελα να έχει μια καλύτερη ζωή και να μορφωθεί», φέρεται να είπε στην απολογία του. Μάλιστα, εμφανίζεται να αποκάλυψε στις αρχές την ακριβή διεύθυνση, στην οποία διαμένει η μικρή μαζί με τη μητέρα της.