Υπόγειο διοικητήριο του Στρατού στη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Λέσβο

Υπόγειο διοικητήριο του Στρατού στη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Λέσβο

«Μπλόκο» στο χώρο της νέας δομής φιλοξενίας

Υπόγειο διοικητήριο του Στρατού εν καιρώ πολέμου βρίσκεται στη θέση Καράβα, που η κυβέρνηση προτίθεται να δημιουργήσει τη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Λέσβο, όπως υποστήριξε στη σημερινή συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας Μανταμάδου, ο πρόεδρος του συμβουλίου, Χαράλαμπος Τζελαΐδης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lesvospost.com, ο κ. Τζελαΐδης είπε, ότι «έχουμε προσκομίσει φωτογραφικό υλικό από το internet και από αυτοψία που κάναμε οι ίδιοι στο σημείο, καθώς επίσης και από τα χρόνια που ζούμε στον τόπο αυτό, συγκρίνοντας τις συντεταγμένες που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 405/11-02-2020 τεύχος Β και φαίνεται καθαρά, ότι η έκταση που επιτάσσει η κυβέρνηση, να γίνει το Κλειστό Κέντρο προσφύγων-μεταναστών, είναι ο χώρος, στον οποίο υπάρχει το υπόγειο διοικητήριο του Στρατού εν καιρώ πολέμου».

Ο ίδιος επεσήμανε, ότι στους χάρτες «φαίνονται οι θέσεις που καταλαμβάνουν τα άρματα, καθώς επίσης και ο χώρος, στον οποίο ο εχθρός μπορεί να κάνει απόβαση, ρίχνοντας αλεξιπτωτιστές και να προσγειώσει άνετα ελικόπτερα». Διερωτήθηκε δε, αν γνώριζε η κυβέρνηση, πόσο σημαντικής στρατιωτικής σημασίας ήταν ο χώρος που επίτασσε και εξέφρασε την ελπίδα, με βάση τα καινούργια στοιχεία, να προβεί σε άρση της απόφασης της.

«Μπλόκο» στο χώρο της νέας δομής φιλοξενίας

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε σήμερα ο αποκλεισμός της περιοχής Καράβα και από τα τρία σημεία πρόσβασης, από οχήματα του δήμου υλοποιώντας την απόφαση της λαϊκής συνέλευσης του Μανταμάδου. Σήμερα και αύριο δε θα επιτρέπεται η πρόσβαση ούτε των απορριμματοφόρων, σε μια συμβολική κίνηση του δήμου Δυτικής Λέσβου να καταστήσει σαφές, ότι δεν θα επιτρέψει την πρόσβαση για οποιαδήποτε εργασία κατασκευής του νέου κλειστού κέντρου στην επιταγμένη περιοχή 260 στρεμμάτων στο Καβακλί.

Στη θέση Διαβολόρεμα στην εθνική οδό Μυτιλήνης-Καλλονής όσο και στην περιοχή Παναγιά Τριχερούσα στην επαρχιακή οδό Μυτιλήνης-Μανταμάδου, επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκεί εγκαταστάσεις, ενώ απαγορεύεται η διέλευση ακόμα και των απορριμματοφόρων που κινούνται προς τον παρακείμενο στη συγκεκριμένη θέση Χώρο Υγειονομικής Ταφής Αποριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α) της Λέσβου. Το τελευταίο γεγονός μεταφράζεται σε κλείσιμο του ΧΥΤΑ όσο τουλάχιστον διαρκεί ο αποκλεισμός.